Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το κύκνειο άσμα της συμβατικής Jaguar F-Pace

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κύκνειο άσμα της συμβατικής Jaguar F-Pace

ΝΕΑ

Το κύκνειο άσμα της συμβατικής Jaguar F-Pace

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρεία παρουσίασε δύο σπέσιαλ εκδόσεις του δημοφιλούς SUV της, σηματοδοτώντας το τέλος της θερμικής εκδοχής του.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar παρουσίασε την F-Pace για πρώτη φορά το 2015, στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου Βόρειας Αμερικής, στο Ντιτρόιτ. Ήταν ουσιαστικά το πρώτο SUV της εταιρείας, το οποίο και κατέληξε να γίνει ανάρπαστο, μετρώντας μέχρι σήμερα πάνω από 328.000 ταξινομήσεις.

Ωστόσο, η JLR αλλάζει για τα καλά σελίδα και μάλιστα άμεσα, καθώς από το 2025 μεταβαίνει στην αμιγώς ηλεκτρική πλευρά. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει χώρος για νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης, άρα δεν υπάρχει χώρος και για αυτού του είδους την F-Pace.

Βέβαια, οι φίλοι της μάρκας μπορούν να αγαλλιάσουν προς το παρόν, καθώς η Jaguar παρουσίασε δύο σπέσιαλ εκδόσεις του μοντέλου, λέγοντάς του ένα ιδανικό «αντίο». Ο λόγος για τις F-Pace 90th Anniversary Edition και SVR 575 Edition.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη έλαβε αυτή την ονομασία, διότι η βρετανική μάρκα γιορτάζει «εννέα δεκαετίες καινοτομίας και παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Η σχεδίασή της συνιστά τη φιλοσοφία R-Dynamic, με τις διαμανταρισμένες ζάντες να ξεχωρίζουν μαζί με την πανοραμική ηλιοροφή.

Η καμπίνα είναι εξίσου εκλεπτυσμένη και πολυτελής με ό,τι μπορεί κανείς να περιμένει από μία Jaguar. Η πολυτέλεια συνδυάζεται με σπορ καθίσματα, ραφές στη δερμάτινη επένδυση με όμορφο κοντράστ και αλουμινένιες λεπτομέρειες.

Η F-Pace 90th Anniversary Edition θα διατεθεί σε διάφορες εκδοχές, εκ των οποίων οι δύο θα είναι είτε με τετρακύλινδρο είτε με εξακύλινδρο diesel. Οι επίδοξοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα και της επιλογής της plug-in υβριδικής, η οποία εξασφαλίζει 64 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας βάσει κύκλου WLTP.

Advertisement

Από την άλλη, η F-Pace SVR 575 Edition είναι πιο σκληροπυρηνική, αφού κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 5λιτρος V8 με συνολική απόδοση 575 ίππους και 700 Nm ροπής. Εν συγκρίσει με το αρχικό μοντέλο, μιλάμε για 25 ίππους παραπάνω, γεγονός που βοηθάει την σπέσιαλ έκδοση να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

Πέραν του αναβαθμισμένου κινητήρα, η F-Pace SVR 575 Edition έχει εξωτερικά έντονες μαύρες λεπτομέρειες και 22άρηδες τροχούς. Το εσωτερικό κοσμείται από δέρμα Windsor και σπορ, θερμαινόμενα καθίσματα Suedecloth, ενώ ούτε από εκεί λείπουν οι αλουμινένιες λεπτομέρειες.

Advertisement

Η JLR δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμές για τις τελευταίες εκδόσεις της F-Pace, αλλά το σίγουρο είναι πως θα πρόκειται για σαφώς ακριβότερη αγορά από την αρχική.