Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin θέλει να «λερωθεί» στις λάσπες

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin θέλει να «λερωθεί» στις λάσπες

ΝΕΑ

Η Aston Martin θέλει να «λερωθεί» στις λάσπες

ΝΕΑ

Η ιστορική σπορ μάρκα εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα σούπερ τετρακίνητο για σοβαρές εκτός δρόμου αποδράσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ενός στιβαρού, υψηλής απόδοσης super-4×4 που θα ανταγωνιστεί τη Mercedes G-Class.

Γνωστό εσωτερικά ως «Project Rambo», αυτό το πιθανό νέο μοντέλο έχει ως στόχο να συνδυάσει τις εκτός δρόμου ικανότητες με την πολυτέλεια και τις επιδόσεις που χαρακτηρίζουν τα οχήματα της Aston Martin.

Το σχέδιο βρίσκεται ακόμη σε φάση αξιολόγησης, χωρίς να έχει ληφθεί τελική απόφαση.

Advertisement
Advertisement

Το Project Rambo είναι εμπνευσμένο από την LM002 της Lamborghini, το θρυλικό 4×4 με κινητήρα V12 από την Countach.

Το μοντέλο πιθανότατα θα μοιράζεται την πλατφόρμα του με την DBX, την πιο επιτυχημένη σειρά της Aston, και θα μπορούσε να παράγεται στο εργοστάσιο St Athan στην Ουαλία.

Μια περιορισμένη παραγωγή 2.500 μονάδων θεωρείται ότι θα διατηρήσει τον χαρακτήρα της περιορισμένης παραγωγής που συντηρεί τη φήμη της εταιρείας.

Advertisement

Το όχημα αναμένεται να χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική με την DBX, διαθέτοντας έναν V8 κινητήρα 4,0 λίτρων twin-turbo της Mercedes.

Αυτός ο κινητήρας, που χρησιμοποιείται στην έκδοση AMG της G-Class, αποδίδει 585 ίππους, επιτρέποντας χρόνο 4,5 δευτερολέπτων για το 0-100 χλμ/ώρα.

Advertisement

Εάν εγκριθεί, το 4×4 της Aston θα προσφέρει κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες παράλληλα με τις επιδόσεις και την πολυτέλεια ενός supercar.