Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Google: Μεγάλες αναβαθμίσεις για το Android Auto

Ελλάδα 11:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Google: Μεγάλες αναβαθμίσεις για το Android Auto

ΝΕΑ

Google: Μεγάλες αναβαθμίσεις για το Android Auto

ΝΕΑ

Ο κολοσσός διαδικτυακών υπηρεσιών ανακοίνωσε πως το Android Auto θα αυξήσει κατακόρυφα την ψυχαγωγική εμπειρία των επιβατών αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Περίπου 40 μοντέλα στον κόσμο έχουν αυτή τη στιγμή εργοστασιακά ενσωματωμένο το Google στο λογισμικό τους. Ταυτόχρονα, πάνω από 200 εκατομμύρια αυτοκίνητα υποστηρίζουν το Android Auto. Συνεπώς, η πολυεθνική εταιρεία επικεντρώνεται εκεί.

Συγκεκριμένα, έχει αρχίσει να βελτιώνει τις υπηρεσίες του Android Auto σε όλα τα επίπεδα. Βάσει ανακοίνωσης της Google, το σύστημα σύντομα θα υποστηρίζει παιχνίδια, βίντεο, ακόμα και διαδικτυακή περιήγηση μέσω browser, προσφέροντας μία ακόμα πιο γεμάτη εμπειρία.

Η οποία συναντάται κυρίως στα αυτοκίνητα που έχουν εργοστασιακά ενσωματωμένο το Google. Αλλά τώρα, οι παροχές θα διατίθενται και μέσω του σαφώς πιο συνηθισμένου Android Auto. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη προσχέδια για εφαρμογές επικοινωνίας και καιρού, τα οποία θα δούμε σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Ως προς τις νέες εφαρμογές και τα παιχνίδια, παιδιά και ενήλικες θα μπορούν να χαρούν τον νεκρό χρόνο (π.χ. της αναμονής κατά τη φόρτιση του αυτοκινήτου) παίζοντας Angry Birds, Max και Peacock. Επίσης, σύντομα θα διατεθεί το Google Cast, μέσω του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να μεταφέρει την εικόνα ενός βίντεο από το smartphone του στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Βέβαια, όλα αυτά μόνον όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο. Εάν ο οδηγός πάει να κινηθεί, αυτόματα η εφαρμογή ή το παιχνίδι θα διακοπούν για λόγους ασφαλείας.

Αρχικά, θα δούμε την τελευταία εκδοχή του Android Auto στα μοντέλα της Rivian σε μερικούς μήνες από τώρα. Σταδιακά όμως, θα εξαπλωθεί σε όλα.

Advertisement

Τέλος, η Google εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει εφαρμογές κινητού στο αυτοκίνητο. Πρώτα, πρέπει να δει εάν μπορούν να είναι συμβατές με το σύστημα του αυτοκινήτου.

Εφόσον οι πειραματισμοί στεφθούν με επιτυχία, θα δούμε κι άλλες εφαρμογές, από αυτές που έχουμε συνηθίσει στο κινητό μας, και στα αυτοκίνητα με Android Auto.

Advertisement