Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Onvo L60 πετάει το γάντι στο Tesla Model Y!

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Onvo L60 πετάει το γάντι στο Tesla Model Y!

ΝΕΑ

To Onvo L60 πετάει το γάντι στο Tesla Model Y!

ΝΕΑ

Το νέο SUV της θυγατρικής της Nio έχει ένα πολύ συγκεκριμένο στόχο και φαίνεται να έχει και τις ανάλογες προδιαγραφές.

Advertisement
Advertisement

Η εμπορική… συντριβή της Tesla, στην εγχώρια αγορά, φαίνεται ότι αποτελεί το μεγάλο απωθημένο των περισσότερων Κινέζων κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και δεν το κρύβουν, κιόλας!

Η Onvo, η νεότερη θυγατρική εταιρεία της Nio, συστήνεται επισήμως, αρχικά στην κινεζική αγορά και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέσα στο επόμενο έτος, θα την γνωρίσουμε και στην Ευρώπη.

Με κύριο προσανατολισμό να προσελκύσει και να καλύψει τις ανάγκες του μέσου οικογενειάρχη και με ξεκάθαρο στόχο να… εκτοπίσει τα μοντέλα της Tesla. Αυτό είναι το Onvo L60, ένα μεσαίο και ιδιαίτερα κομψό SUV, που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο στις κινεζικές εκθέσεις, για να ανταγωνιστεί ευθέως το Model Y.

Advertisement
Advertisement

Πώς θα το καταφέρει αυτό; Αρχικά με αντεπίθεση στην… επιθετική οικονομική πολιτική της Tesla. To κινεζικό μοντέλο θα είναι κατά περίπου 12% πιο φτηνό, σε σχέση με τον Αμερικανό ανταγωνιστή του, καθώς οι τιμές του θα ξεκινούν από 30.500 δολάρια, έναντι 34.900 δολαρίων.

Αρκεί μόνο αυτό; Όχι, γι’ αυτό και η Onvo, αν και δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, υποστηρίζει ότι η αποτελεσματικότητα και η αυτονομία του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης, θα κάνουν τη διαφορά.

Αναφέρει, μάλιστα, ότι η έκδοση Long Range, με τις μπαταρίες που προέρχονται από τη BYD, θα έχει αυτονομία έως και 1.000 χιλιόμετρα.  Μόλις εξαντληθεί η μπαταρία, οι οδηγοί θα μπορούν να επιστρέψουν στο δρόμο σε μόλις τρία λεπτά, επειδή τα οχήματα της Onvo μοιράζονται την τεχνολογία εναλλαγής μπαταριών με τη Nio.

Advertisement

Ακόμα κι αν ένας οδηγός πρέπει να επαναφορτίσει την μπαταρία, αντί να την αλλάξει, αυτό θα συμβεί γρήγορα χάρη στην αρχιτεκτονική 900V του L60. Αυτή που θα δίνει τη δυνατότητα για αυτονομία έως και 555 χιλιόμετρα, ακόμα και στην εισαγωγική έκδοση του μοντέλου.

Η Onvo δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη επίσημες λεπτομέρειες για το εσωτερικό του L60, αλλά τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα έχει μια μεγάλη οθόνη ψυχαγωγίας τύπου tablet, μια heads up οθόνη για τον οδηγό και θα δανειστεί τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού από τη Nio. Θα έχει επίσης «έξυπνο σχεδιασμό αποθήκευσης», που επιτρέπει σε «κάθε επιβάτη να μπορεί να φέρει μαζί τις αποσκευές του».

Advertisement