Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford προχωρά με το car cinema!

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford προχωρά με το car cinema!

ΝΕΑ

Η Ford προχωρά με το car cinema!

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία κατέθεσε στο USPTO την ευρεσιτεχνία που πριν μερικούς μήνες είδαμε για πρώτη φορά σε σκίτσα.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν το κλείσιμο του 2023, μιλούσαμε για το car cinema και αν τείνει να γίνει νέα μόδα στα ηλεκτρικά pickup. Η Ford ήταν η τελευταία που είχε σχετικές ιδέες και σχεδίασε μία πατέντα, όπου μία πτυσσόμενη οθόνη προτζέκτορα βρίσκεται εντός του ηλεκτρικού F-150 Lightning.

Από ό,τι φαίνεται, ίσως το πλάνο να μη μείνει στα σκίτσα. Η ιστορική εταιρεία του Χένρι Φορντ φέρεται να έχει καταθέσει την ευρεσιτεχνία στο United States Patent and Trademark Office (USPTO), με τα τελευταία σχέδια να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως και σε όσα είδαμε πριν μερικούς μήνες, η μεγάλη, πτυσσόμενη οθόνη βρίσκεται σε αποθηκευτική θήκη στο πίσω μέρος του frunk, από όπου βγαίνει και τοποθετείται κάθετα. Ταυτόχρονα, ο μικρός προτζέκτορας μοιάζει να έχει τοποθετηθεί κάτω από τη γρίλια.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχουμε ξαναδεί σε ηλεκτρικό pickup και συγκεκριμένα στο Rivian R1T. Μόνο που εκεί, η πτυσσόμενη οθόνη βρίσκεται στο gear tunnel και είναι σχεδόν διπλάσια σε ίντσες από αυτήν της Ford. Η οποία μοιάζει να είναι λιγότερο από 40 ιντσών.

Να σημειώσουμε, πως επειδή η Ford καταθέτει διάφορες ευρεσιτεχνίες για το F-150 Lightning, δεν σημαίνει αυτόματα πως θα δούμε αυτόν τον καινοτόμο τύπο εξοπλισμού στο μοντέλο παραγωγής. Πιθανότατα, να μη βγει στην αγορά ποτέ.