Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Suzuki Jimny XL Heritage είναι για λίγους

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Suzuki Jimny XL Heritage είναι για λίγους

ΝΕΑ

Το νέο Suzuki Jimny XL Heritage είναι για λίγους

ΝΕΑ

Η λατρεία για το Suzuki Jimny δεν αφορά μόνο στη χώρα μας και στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες ηπείρους, ακόμα και στις πιο μακρινές από εμάς.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, η Suzuki σταμάτησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια την πώληση του Jimny στην ευρωπαϊκή αγορά επειδή ο κινητήρας του δεν πληρούσε το αυστηρότερο πρότυπο εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα.

Βεβαίως, το εκτός δρόμου μοντέλο, το οποίο έχει δημιουργήσει τον δικό του θρύλο όπου διατίθεται, εξακολουθεί να πωλείται σε άλλες αγορές. Μάλιστα, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2023 και την πεντάθυρη εκδοχή του η οποία προσφέρει μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο και πρακτικότητα στους επιβάτες του, συγκριτικά με την τρίθυρη.

Πρόσφατα, η Suzuki ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ειδικής συλλεκτικής έκδοσης αυτού την οποία ονόμασε Heritage και προορίζεται για την αγορά της Αυστραλίας. Το Jimny XL Heritage (όπως ονομάζεται η επιμηκυσμένη έκδοσή του εκεί) διακρίνεται από τα γραφικά στο αμάξωμά του τα οποία παραπέμπουν στην ρετρό αισθητική του μοντέλου από τις δεκαετίες του 1970 έως και του 1990.

Advertisement
Advertisement

Στην εικόνα νοσταλγίας συμβάλλουν και τα χρώματα με τα οποία θα διατίθεται η συγκεκριμένη έκδοση του Jimny. Οι ενδιαφερόμενοι να το αποκτήσουν έχουν επιλέξουν κάποιο από τα μπλε-μαύρο, λευκό, πράσινο, γκρι γρανίτη και ιβουάρ. Στο  τελευταίο χρώμα συνδυάζεται με μαύρη οροφή. Επίσης, θα εφοδιάζεται με κόκκινου χρώματος λασπωτήρες, εμπρός και πίσω.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται οθόνη αφής 9,0 ιντσών, αυτόματοι προβολείς LED, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και ασύρματη σύνδεση smartphone Android Auto και Apple CarPlay.

Από τη Suzuki ανακοινώθηκε ότι το Jimny XL Heritage θα κατασκευαστεί μόλις σε 500 μονάδες και θα είναι συλλεκτικό. Ο κινητήρας του παραμένει ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός χωρητικότητας 1,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 102 ίππους.

Advertisement

Η κίνηση μεταδίδεται κατ’ επιλογή στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου πέντε ταχυτήτων, ενώ υπάρχει και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και σύστημα Hill Descent Control.

Η τιμή πώλησης του Jimny XL Heritage στην αγορά της μακρινής ηπείρου ξεκινά από τα 36.490 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 22.410 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά 1.500 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 920 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) από τη βασική τιμή πώλησης της πεντάθυρης έκδσης του μοντέλου εκεί.

Advertisement