Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ineos Grenadier 1924 σε πάει έναν αιώνα πίσω

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ineos Grenadier 1924 σε πάει έναν αιώνα πίσω

ΝΕΑ

Το Ineos Grenadier 1924 σε πάει έναν αιώνα πίσω

ΝΕΑ

Η Ineos παρουσίασε το Limited Edition Grenadier 1924, ένα τετρακίνητο off-roader εμπνευσμένο από μόδα… προπολεμική.

Advertisement
Advertisement

Όταν ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας ενώνεται με αυτόν της μόδας, συνήθως το αποτέλεσμα είναι κάτι σπάνιο και ελκυστικό. Παρόμοια είναι η περίπτωση της Ineos που παρουσίασε το Grenadier 1924, για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής της βρετανικής βιομηχανίας μπουφάν, Belstaff.

Το νέο Grenadier 1924 δεν τιμάει τυχαία τη συγκεκριμένη βιομηχανία. Τόσο η Ineos, όσο και η Belstaff ανήκουν στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Sir Jim Ratcliffe.

Όπως μαρτυράει και το όνομά του, είναι Limited Edition μοντέλο. Για την ακρίβεια, μόλις 1.924 μονάδες θα διατεθούν, στις εκδόσεις Trailmaster και Fieldmaster, ονόματα που έχουν δοθεί στα δημοφιλέστερα τζάκετ της Belstaff.

Advertisement
Advertisement

Το Grenadier 1924 ξεχωρίζει αρχικά χάρη στο χρώμα Magic Mushroom που κυριαρχεί στο αμάξωμα. Συνδυάζεται με το Inky Black, το οποίο εντοπίζουμε στην οροφή και σε άλλα διακριτικά σημεία του αμαξώματος, δημιουργώντας ένα όμορφο κοντράστ. Το σύνολο στηρίζεται σε διαμανταρισμένες ζάντες 17 ιντσών που φορούν off-road ελαστικά.

Συνεχίζοντας με την εμφάνιση, εντοπίζεται σε διάφορα σημεία, όπως στο παρμπρίζ, το έμβλημα της Belstaff, καθώς και ένα μεταλλικό έμβλημα όπου αναγράφεται το νούμερο παραγωγής του μοντέλου, καθότι μιλάμε για μόλις 1.924 μονάδες.

Μπαίνοντας στο Grenadier 1924, παρατηρείς αμέσως στοιχεία που έρχονται απευθείας από την έκδοση Fieldmaster του Ineos Grenadier station wagon. Συνεπώς, υπάρχουν δύο μικρές ηλιοροφές πάνω από τους εμπρός επιβάτες, θερμαινόμενα καθίσματα, κάμερα οπισθοπορείας και μία οθόνη πολυμέσων 12,3 ιντσών.

Advertisement

Ωστόσο, η καμπίνα έχει μία έντονη κομψότητα που κάνει το Grenadier 1924 να ξεχωρίζει για τα καλά από τα υπόλοιπα της γκάμας. Το σκούρο πράσινο είναι έντονο στο ταμπλό και κυριαρχεί επίσης στην κεντρική κονσόλα και στους αεροπορικού τύπου διακόπτες της οροφής. Αντίθετα, το τιμόνι, το χειρόφρενο και οι χειρολαβές είναι από μαύρο δέρμα.

Το Limited Edition Grenadier 1924 θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις κινητήρων, μία βενζίνης και μία diesel. Αμφότεροι προέρχονται από την BMW και έχουν χωρητικότητα 3,0 λίτρα. Το σύνολο αποδίδει ως diesel 250 ίππους και 550 Nm ροπής, ενώ με τον κινητήρα βενζίνης 286 ίππους και 450 Nm ροπής.

Advertisement

Η δημόσια παρουσίαση του Ineos Grenadier 1924 θα γίνει σε event της Belstaff, στις 24 Μαΐου. Περίπου έναν μήνα μετά, στις 26 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις προπαραγγελίες, ωστόσο οι τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.