Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ταινία του Μπραντ Πιτ για την F1 θα μπει μέσα;

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ταινία του Μπραντ Πιτ για την F1 θα μπει μέσα;

ΝΕΑ

Η ταινία του Μπραντ Πιτ για την F1 θα μπει μέσα;

ΝΕΑ

Η επόμενη ταινία του Μπραντ Πιτ με θεματολογία τη Formula 1 διατρέχει κίνδυνο να αποδειχθεί οικονομική αποτυχία.

Advertisement
Advertisement

Όταν μιλάμε για Χόλιγουντ, αυτόματα μιλάμε για ταινίες που στην πλειονότητά τους έχουν μπάτζετ πολλών εκατομμυρίων. Όμως, στην περίπτωση της νέας ταινίας που ετοιμάζει ο Μπραντ Πιτ και η Apple, φαίνεται πως το ποσό έχει ξεφύγει.

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός έχει φτάσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι τοποθετείται ελάχιστα πιο πίσω από την κορυφαία 10άδα των ακριβότερων ταινιών στην ιστορία.

Η ταινία δεν έχει επίσημη ονομασία προς το παρόν (φημολογείται ότι θα ονομαστεί «Apex»), αλλά γνωρίζουμε πως σχετίζεται με τη Formula 1 και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τζόσεφ Κοσίνσκι (έχει σκηνοθετήσει το Top Gun: Maverick).

Advertisement
Advertisement

Ως προς το θέμα, ο Μπραντ Πιτ υποδύεται μία πρώην δόξα της F1 που καλείται να επιστρέψει στο σπορ, για να καθοδηγήσει έναν νέο οδηγό.

Το μπάτζετ άρχισε να ξεφεύγει, διότι τα αγωνιστικά που έπιασαν στα χέρια τους ηθοποιοί και κασκαντέρ είναι αληθινά. Πρόκειται για τροποποιημένα μονοθέσια της Formula 2, αλλά και πάλι, οι ηθοποιοί χρειάστηκαν πολλή εκπαίδευση, ασφάλειες κλπ πριν να κάνουν γύρισμα.

Αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη απεργία SAG-AFTRA του 2023 που καθυστέρησε τα γυρίσματα και κόστισε στην παραγωγή, συντέλεσαν στο να φτάσει ο προϋπολογισμός τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

Ο 60χρονος ηθοποιός βρέθηκε μαζί με συναδέλφους και συνεργείο, πέρυσι το καλοκαίρι στο Σίλβερστον για μερικά γυρίσματα, τα οποία συνεχίστηκαν σε Άμπου Ντάμπι και Ντεϊτόνα.

Το θέμα τώρα έγκειται στο ότι για να πετύχει ένα φιλμ με τέτοιο μπάτζετ, πρέπει να σημειώσει στο box office το διπλάσιο ποσό από αυτό που διατέθηκε.

Advertisement

Σημείωση, πως η πιο επιτυχημένη -βάσει box office- ταινία του Μπραντ Πιτ, ήταν το World War Z του 2013 που έφτασε τα 540,4 εκατομμύρια δολάρια.

Το θετικό για την παραγωγή, είναι πως η ταινία θα διατεθεί στο κοινό και μέσω του Apple TV+, το οποίο έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Διότι η επιτυχία της ταινίας θα κριθεί και από το πόσους συνδρομητές θα φέρει στην πλατφόρμα.