Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πρόστιμα σε 2,8 εκατομμύρια κατόχους οχημάτων

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόστιμα σε 2,8 εκατομμύρια κατόχους οχημάτων

Mobility

Πρόστιμα σε 2,8 εκατομμύρια κατόχους οχημάτων

Mobility

Τέλος στην ανομία για όσους ακόμα επιμένουν να μην περνούν τον υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο στα οχήματά τους επιχειρεί να βάλει η Κυβέρνηση…  

Advertisement
Advertisement

Ως «ιστορική στιγμή για την χώρα μας» χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ  την ηλεκτρονική διασταύρωση των κυκλοφορούντων οχημάτων. Ο Σύνδεσμος σε συνέχεια της ανάρτησης της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου νόμου για την ηλεκτρονική διασταύρωση των κυκλοφορούντων οχημάτων συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ψηφιακή εξέλιξη με την ενοποίηση του μητρώου οχημάτων αποτελεί ιστορική στιγμή για την χώρα μας καθώς δύναται να θεραπεύσει παθογένειες 40 ετών για τα ανέλεγκτα από ΚΤΕΟ οχήματα, για τα ανασφάλιστα και για αυτά που δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας τους.».

Έως σήμερα το έργο της εποπτείας των οχημάτων είχε ανατεθεί εξ’ ολοκλήρου στα όργανα της Τροχαίας μέσω ελέγχων παρά την οδό. Πλέον ο έλεγχος θα πραγματοποιείται και κεντρικά – ψηφιακά και θα εντοπίζονται αυτόματα εξ’ αποστάσεως.
Θα ενημερώνονται σχετικά και εν συνεχεία, εφόσον δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, θα τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με το ΚΤΕΟ, είναι γεγονός ότι περίπου 2.8 εκ. οχήματα δεν ελέγχονται συστηματικά στα ΚΤΕΟ τα τελευταία 17 έτη ενώ παράλληλα αντίστοιχα περίπου 6.5 εκ. οχήματα δεν διαθέτουν την απαραίτητη Κάρτα Ελέγχου καυσαερίων (ΚΕΚ).

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα στους ελληνικούς δρόμους, πρωτίστως για τους ίδιους τους οδηγούς, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για την ασφαλή και μη ρυπογόνα κατάσταση κυκλοφορίας των οχημάτων τους.