Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεχάστε τους συμβατικούς σταθμούς φόρτισης!

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεχάστε τους συμβατικούς σταθμούς φόρτισης!

ΝΕΑ

Ξεχάστε τους συμβατικούς σταθμούς φόρτισης!

ΝΕΑ

Η καινοτόμα κατασκευή, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην ηλεκτροκίνηση, λύνοντας πρωτίστως το χωροταξικό.

Advertisement
Advertisement

Ο κολοσσός της αμυντικής βιομηχανίας, Rheinmetall περνά στην… επίθεση, με μια νέα ιδέα. Το ρεύμα φόρτισης προέρχεται απευθείας από το κράσπεδο! Οι πρώτες δοκιμές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις.

Η ιδέα είναι απλή: οι οδηγοί μπορούν απλά να παρκάρουν το ηλεκτρικό τους όχημά στο δρόμο και να συνδέσουν το καλώδιο φόρτισης σε μια πρίζα στο κράσπεδο. Τα πρώτα κράσπεδα φόρτωσης έχουν τεθεί σε λειτουργία στην Κολωνία και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας, από τα τέλη Απριλίου.

Η οδική χρέωση θα ξεκινήσει σύντομα και σε άλλες πόλεις στην περιοχή της Ρηνανίας και του Ρουρ, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Rheinmetall, στα γερμανικά μέσα.

Advertisement
Advertisement

«Η υποδομή φόρτισης πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους, εύκολα και αξιόπιστα. Τα κράσπεδα φόρτωσης, τα οποία αναμειγνύονται σχεδόν αόρατα στο δρόμο, βοηθούν στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος στην ηλεκτροκίνηση», λέει ο διευθυντής του τμήματος Rheinmetall, Κριστόφ Μίλερ.

Τα κράσπεδα φόρτωσης (βάρος περίπου 80 κιλών), μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε πεζοδρόμια, καταλαμβάνοντας πολύ μικρότερο χώρο από τους συμβατικούς σταθμούς φόρτισης, χωρίς να υπολείπονται σε ισχύ. Ενώ η Rheinmetall εγγυάται για την ασφάλειά τους, αποκαλύπτονται μάλιστα ότι θα είναι θερμαινόμενα, για να μην παγώνουν, κατά τη διάρκεια του γερμανικού χειμώνα.

Αυτό που δεν αποκάλυψαν οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας, είναι το κόστος του νέου συστήματος φόρτισης, τονίζοντας ότι βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο.