Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα έκδοση για το Volkswagen Golf GTI

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα έκδοση για το Volkswagen Golf GTI

ΝΕΑ

Νέα έκδοση για το Volkswagen Golf GTI

ΝΕΑ

Στις 31 Μαΐου η Volkswagen θα παρουσιάσει μια καινούργια έκδοση του Golf GTI για να γιορτάσει τα 50 χρόνια ύπαρξης του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Ήταν Μάιος του 1974 όταν η Volkswagen παρουσίασε το Golf. Το μοντέλο το οποίο αντικατέστησε το Beetle (τον γνωστό «Σκαραβαίο») και δημιούργησε τον δικό του μύθο. Εφέτος, συμπληρώνεται μισός αιώνας από τότε και τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας προγραμματίζουν εκδηλώσεις για αν τιμήσουν το γεγονός.

Μία από αυτές αφορά και στην παρουσίαση μιας νέας εκδοχής του Golf GTI, το οποίο δημιούργησε την κατηγορία των hot hatches. Την είδηση γνωστοποίησε ο Τόμας Σέφερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου VW.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι η παρουσίαση της νέας έκδοσης του μοντέλου θα γίνει στις 31 Μαΐου (τρέχοντος έτους), κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 24 Ώρες του Nürburgring.

Advertisement
Advertisement

Στην ανάρτησή του, συμπεριέλαβε και ένα σύντομο βίντεο στο οποίο φαίνεται η πίστα Nürburgring-Nordschleife και ένα σκοπίμως θολωμένο όχημα να κινείται σε αυτή. Προφανώς, πρόκειται για την εν λόγω εκδοχή του Golf GTI.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες γι’ αυτή. Κάποιοι θεωρούν ότι θα πρόκειται για την έκδοση Clubsport και συγκεκριμένα για την Clubsport 50. Η Volkswagen δημιουργεί αυτή ως την πιο «σκληροπυρηνική» μορφή παραγωγής του μοντέλου και ο αριθμός αφορά στα χρόνια ύπαρξής του μοντέλου στην αγορά.

Την προηγούμενη φορά που το έκανε ήταν το 2021 όταν παρουσίασε το Clubsport 45 για να τιμήσει τα 45 χρόνια ύπαρξης του Golf GTI.

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45.
Advertisement

Για την ιστορία, το πρώτο Golf GTI εμφανίστηκε στις 28 Μαΐου 1975, δηλαδή έναν χρόνο έπειτα από το Golf. Ήταν το δημιούργημα μιας μικρής ομάδας εργαζομένων της Volkswagen με επικεφαλής τους Χέρμαν Χαμπλίτζελ και Χέρμπερτ Σούστερ.

Ο πρώτος γνώριζε πολύ καλά όλη τη διαδικασία εξέλιξης του Golf και ο δεύτερος ειδικευόταν στη ρύθμιση της ανάρτησης. Η ομάδα δούλευε μυστικά από τους συναδέλφους της και από τους υπεύθυνους της εταιρείας -και πέραν του ωραρίου τους- στο συγκεκριμένο σχέδιο για τη δημιουργία μιας πιο σπορτίφ έκδοσης του (τότε) ολοκαίνουργιου μοντέλου της.

Volkswagen Golf GTI πρώτης γενιάς (1975).
Advertisement

Στις αρχές του 1975, αφού είχαν προχωρήσει πολύ στην εξέλιξή του, αποκάλυψαν τι έκαναν σε λίγους συναδέλφους τους. Τα νέα δεν άργησαν να φτάσουν στα αυτιά των ανώτερων στελεχών της Volkswagen οι οποίοι ζήτησαν να δουν το πρωτότυπο από κοντά. Πείστηκαν από αυτό και συνέχισαν επίσημα την υπόλοιπη διαδικασία εξέλιξής του. Το Golf GTI (σημ.: Grand Tourer Injection) ήταν γεγονός λίγους μήνες αργότερα.