Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lamborghini δίνει βήμα στους κοινούς θνητούς! (+video)

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lamborghini δίνει βήμα στους κοινούς θνητούς! (+video)

ΝΕΑ

H Lamborghini δίνει βήμα στους κοινούς θνητούς! (+video)

ΝΕΑ

Γιατί η ιταλική εταιρεία αλλάζει τη στρατηγική των δοκιμών της, στα νέα υπεραυτοκίνητά της.

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκευαστές υπεραυτοκίνητων λατρεύουν να λένε πόσα δευτερόλεπτα πιο γρήγορο είναι το νέο τους μοντέλο, σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Αλλά όλοι αυτοί οι χρόνοι καθορίζονται από επαγγελματίες οδηγούς με ικανότητες που μοιάζουν εξωπραγματικές, ανθρώπους που μπορούν να οδηγήσουν στα όρια και πολύ πέρα από το μέσο όρο των κοινών οδηγών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Lamborghini χρησιμοποιεί πλέον απλούς, καθημερινούς οδηγούς, για να βελτιώσει τις ρυθμίσεις του πλαισίου της. Κι αν απορείτε με αυτό το μοντέλο στρατηγικής, από μια εταιρεία με τις καταβολές της Lamborghini, υπάρχει εξήγηση.

Advertisement
Advertisement

«Έχουμε τρία επίπεδα οδηγού που καθορίζει χρόνους γύρου κατά την εξέλιξη του αυτοκινήτου», λέει ο Chief Technical Officer της μάρκας, Rouven Mohr: «Έχουμε επαγγελματίες οδηγούς αγώνων, δικούς μας μηχανικούς και μετά έχουμε κανονικούς οδηγούς. Εάν η διαφορά χρόνου γύρου μεταξύ των οδηγών είναι πολύ μεγάλη, θα ρίξουμε μια άλλη ματιά στη ρύθμιση του πλαισίου, για να βεβαιωθούμε ότι το αυτοκίνητο θα είναι διασκεδαστικό για τους απλούς οδηγούς».

Ο Mohr επιβεβαιώνει ότι η Lamborghini έχει μια διαφορετική φιλοσοφία στις μέρας μας, σε σχέση με το παρελθόν, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ταχύτεροι χρόνοι στο Nurburgring, δεν αποτελούν, πλέον, τη βασική προτεραιότητα.

«Θα προτιμούσα να χάσω λίγη από την ικανότητα χρόνου του γύρου στα χέρια ενός επαγγελματία οδηγού, για να προσφέρω τη δυνατότητα σε έναν συνηθισμένο οδηγό να πάει πιο γρήγορα και να διασκεδάσει».  

Advertisement

Αντί επιλόγου, ένα βίντεο από τη νέα Urus SE