Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BYD ετοιμάζει το Seal X

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BYD ετοιμάζει το Seal X

ΝΕΑ

Η BYD ετοιμάζει το Seal X

ΝΕΑ

Η BYD Auto πρόσθεσε ακόμα ένα νέο μοντέλο στην γκάμα της, το Seal X το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία ανάπτυξη της BYD Auto τόσο στην κινεζική όσο και στις υπόλοιπες αγορές της Ασίας και της Ευρώπης συνεχίζεται με τη δημιουργία καινούργιων μοντέλων, τόσο για την ίδια όσο και για τις θυγατρικές εταιρείες της.

Αυτή τη φορά, τα νέα αφορούν στο Seal X. Οι σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό προήλθαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής της Κίνας (MIIT) και από τον σχετικό οδηγό που υπέβαλε η εταιρεία σε αυτό αναφορικά με το μοντέλο.

Σε αυτόν, περιλαμβάνονται τόσο οι φωτογραφίες του οχήματος παραγωγής και λεπτομέρειες για την ονομασία του και τα αξεσουάρ του όσο και κάποιες αρχικές πληροφορίες που αφορούν στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Advertisement
Advertisement

Καταρχάς, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ίσως να μην ονομαστεί Seal X, τελικά. Στα έγγραφα προς το κινεζικό Υπουργείο υπάρχει αναφορά και στις ονομασίες «Seal MINI», «Seal 05 EV» και «Seal 06 GT», οι οποίες ίσως χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν το αυτοκίνητο.

Το αμάξωμα του καινούργιου μοντέλου μοιάζει με αυτό του πρωτότυπου Ocean-M το οποίο παρουσίασε η BYD Auto πριν από λίγο καιρό στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Ωστόσο, η έκδοση παραγωγής δεν θα έχει τόσο εξεζητημένη σχεδίαση, όσο αυτού.

Το Seal X θα διαθέτει τις μπαταρίες τύπου Blade που έχει δημιουργήσει η FinDreams, η θυγατρική της BYD Auto. Αυτές είναι φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου (LFP) οι οποίες μπορούν να υπάρξουν σε έκδοση ενεργειακής χωρητικότητας έως 190 kWh και να παρέχουν αυτονομία που θα φτάνει ή θα ξεπερνά τα 1.000 χλμ., όπως ανακοινώνει η εταιρεία. Φυσικά, στο νέο μοντέλο θα έχουν σημαντικά μικρότερη χωρητικότητα από αυτή, όμως ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο θα είναι.

Advertisement

Πάντως, αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει σύστημα τεχνολογίας LiDAR και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ του.

Η πρώτη θα είναι πισωκίνητη και θα αποδίδει 218 ίππους και η δεύτερη θα είναι τετρακίνητη (δύο ηλεκτροκινητήρες) μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 422 ίππων. Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το προσεχές φθινόπωρο.

Advertisement