Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Oι Κινέζοι προελαύνουν!

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oι Κινέζοι προελαύνουν!

ΝΕΑ

Oι Κινέζοι προελαύνουν!

ΝΕΑ

Οι κινεζικές εταιρίες κυριαρχούν στην εσωτερική αγορά αλλά πλέον πλημμυρίζουν με αυτοκίνητα όλο τον πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Καθώς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στην Κίνα, οι εξαγωγές αυτοκινήτων από τη χώρα αυτή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, γεγονός που συμπίπτει με ένα μερίδιο αγοράς κοντά στο 50% για τέτοια οχήματα στην εγχώρια αγορά.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας αποκαλύπτουν ένα δυναμικό τοπίο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα Plug-in, τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και τα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου να γνωρίζουν έξαρση στη δημοτικότητα ανάμεσα στους νέους αγοραστές.

Παρά τη μείωση κατά 5,8% των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Κίνα τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι εξαγωγές έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ, ανεβαίνοντας κατά 38% σε ετήσια βάση σε 417.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό ακολουθεί μια παρόμοια ανοδική τάση που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας μια σημαντική παγκόσμια επέκταση των κινεζικής κατασκευής αυτοκινήτων.

Οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη απόφαση μεταξύ της επέκτασης στο εξωτερικό ή του κινδύνου απώλειας μεριδίου αγοράς στην τοπική αγορά, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων Κίνας.

Το δίλημμα αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού εν μέσω της εξελισσόμενης δυναμικής της αγοράς.

Advertisement

Η άνοδος των οχημάτων νέας ενέργειας είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, με τα αμιγώς ηλεκτρικά, τα plug-in και εκείνα με κυψέλες καυσίμου να αντιπροσωπεύουν συνολικά το 43,5% του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Κίνα τον περασμένο μήνα.

Τα PHEV, ειδικότερα, παρουσίασαν αξιοσημείωτη ανάπτυξη, με αύξηση των πωλήσεων κατά 64,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας σημαντικά τα αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD ξεχωρίζει σε αυτό το τοπίο, με τα PHEV να αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό 57% των συνολικών πωλήσεών της τον Απρίλιο.

Η επιτυχία της εταιρείας αντικατοπτρίζει την ευρύτερη τάση των κινεζικών κατασκευαστών να κυριαρχούν στις παγκόσμιες πωλήσεις PHEV, καταλαμβάνοντας σχεδόν το 70% του μεριδίου αγοράς το πρώτο τρίμηνο του έτους.