Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην κυκλοφορία η σήραγγα της Κατερίνης

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην κυκλοφορία η σήραγγα της Κατερίνης

ΝΕΑ

Στην κυκλοφορία η σήραγγα της Κατερίνης

ΝΕΑ

Το έργο, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε με τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας και καινοτόμων τεχνολογιών.

Advertisement
Advertisement

Παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας (13/5) στην κυκλοφορία, η αναβαθμισμένη σήραγγα στην Κατερίνη (Σήραγγα Τ4) το ρεύμα με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, μήκους ενός χιλιομέτρου και αμφιδρομημένη, προς το παρόν, μέχρι να ολοκληρωθεί -την άνοιξη του 2025- και το κομμάτι της καθόδου προς την Αθήνα.

Το έργο είναι συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ και γίνεται με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ οι εργασίες εκτελούνται από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

«Ουσιαστικά είναι σαν να κατασκευάζουμε εξαρχής τις σήραγγες, αφού είναι 20ετίας και δεν είχαν καθόλου τις προδιαγραφές που απαιτούνται», επισήμανε από το σημείο ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ευχαριστώντας τους φορείς για τη συνεργασία τους, την ΕΛ.ΑΣ για τη συνδρομή της και τους επαγγελματίες της περιοχής για την υπομονή και κατανόησή τους.

Advertisement
Advertisement

Οι εργασίες αναβάθμισης της σήραγγας Κατερίνης αυξάνουν το παρεχόμενο επίπεδο ασφάλειας προς τους οδηγούς, εφάμιλλο με αυτό των νέων σηράγγων του αυτοκινητόδρομου, εναρμονίζοντάς την με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ασφαλούς λειτουργίας σηράγγων.

Ο αναβαθμισμένος κλάδος προς Θεσσαλονίκη, εκτός από την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών και την επαύξηση της αντοχής της σήραγγας σε φωτιά, χρησιμοποιεί φωτιστικά τεχνολογίας LED με σκοπό τη βελτίωση του φωτισμού, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της βελτιστοποίησης κατανάλωσης ενέργειας και έχει επίσης εξοπλιστεί με σύγχρονα μέσα ελέγχου και τηλεχειρισμού των συστημάτων της.