Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πληρώνεται το λάθος κατέβασμα από 6η σε 3η;

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πληρώνεται το λάθος κατέβασμα από 6η σε 3η;

ΝΕΑ

Πόσο πληρώνεται το λάθος κατέβασμα από 6η σε 3η;

ΝΕΑ

Όταν κατεβάζεις βιαστικά σχέση στο κιβώτιο θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Ιδίως σε σπέσιαλ αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Παρά την κυριαρχία των αυτόματων κιβωτίων, κάποιες εταιρείες επιμένουν στα μηχανικά, ιδίως σε κάποια σπέσιαλ μοντέλα.

Ένα από αυτά είναι και η Toyota GR Corolla η οποία πωλείται και στην αγορά των ΗΠΑ με το μηχανικό κιβώτιο. Όμως οι Αμερικανοί δεν είναι μαθημένοι σε τέτοια κιβώτια, οπότε προκύπτουν διάφορα προβλήματα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο ιδιοκτήτης μιας Toyota GR Corolla βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να πληρώσει ένα λάθος κατέβασμα που προκάλεσε μία μεγάλη βλάβη στο κινητό του.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας λιγότερα από 1.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, έκανε το λάθος και κατέβασε από 6η σε 3η με αποτέλεσμα ο κινητήρας να ανεβάσει τις στροφές του στις 8.900 σ.α.λ., πολύ πάνω από την κόκκινη γραμμή των 6.500 σ.α.λ..

Αυτό οδήγησε σε ολική καταστροφή του κινητήρα με το κόστος επισκευής μαζί με ανταλλακτικά και εργασία να αγγίζει τα 42.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του καινούργιου αυτοκινήτου είναι κοντά στις 41 χιλιάδες δολάρια στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός έπρεπε να πληρώσει ένα ακόμα αυτοκίνητο για την επισκευή του.

Advertisement

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης επικαλέστηκε την εγγύηση της Toyota, όμως η εταιρεία αρνήθηκε να αποδεχτεί αυτή την απαίτηση, θεωρώντας ότι ο πελάτης είχε κάνει λάθος το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τους όρους της εγγύησης.