Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος θέλει διακαώς το CUPRA DarkRebel;

Ελλάδα 17:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος θέλει διακαώς το CUPRA DarkRebel;

ΝΕΑ

Ποιος θέλει διακαώς το CUPRA DarkRebel;

ΝΕΑ

Η CUPRA, παρουσίασε πέρυσι τον Σεπτέμβριο το σχεδιαστικά εντυπωσιακό πρωτότυπο DarkRebel με σκοπό να δείξει τις δυνατότητές της και στην αντίστοιχη κατηγορία οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Στο θέμα, δηλαδή στην ύπαρξη του πρωτότυπου και στην τύχη την οποία θα μπορούσε να έχει, επανήλθαν τα στελέχη της CUPRA και συγκεκριμένα στο κορυφαίο διοικητικό επίπεδο.

Θυμίζουμε ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο DarkRebel δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το κοινό που συμμετείχε διαδικτυακά στη σχετική διαδικασία έπειτα από την πρόσκληση που είχε απευθύνει η εταιρεία για τη διαμόρφωση του αμαξώματός του.

Η παρουσίασή του στην περυσινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, με το coupé sportscar (τουλάχιστον) να δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης της CUPRA, έστω και θεωρητικά.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, ο Ουέιν Γκρίφιθς, ο Διευθύνων Σύμβουλός της, δήλωσε ότι θα ήθελε πάρα πολύ να δει το πρωτότυπο να μπαίνει σε διαδικασία παραγωγής. Ωστόσο αναγνωρίζει ότι, προς το παρόν, οι προτεραιότητες της εταιρείας είναι διαφορετικές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνάδελφο του βρετανικού Autocar ο Γκρίφιθς είπε σχετικά: «Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ να το κατασκευάσω. Όμως, κάτι τέτοιο το κάνεις όταν θα μπορείς να το αντέξεις οικονομικά.

»Όταν οι πόροι σου είναι περιορισμένοι χρειάζεται να θέτεις προτεραιότητες. Προφανώς, για εμένα το πρώτιστο είναι η επόμενη γενιά των μοντέλων της CUPRA, τόσο με θερμικό κινητήρα όσο και σε ό,τι αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά».

Advertisement

»Το DarkRebel θα είναι σημαντικό για την εταιρεία σε ό,τι αφορά στον τομέα της εικόνας της και της (βελτίωσης της) θέσης στην αγορά. Όμως, δεν θα πρόσφερε ουσιαστικά αναφορικά με τη δημιουργία κέρδους και την αύξηση των πωλήσεων.

»Θα μπορούσε να είναι ένα όχημα που θα αλλάξει τα δεδομένα για την CUPRA κάποια στιγμή στο μέλλον. Όμως, προς το παρόν, παραμένει ένα όνειρο», κατέληξε ο Γκρίφιθς.

Advertisement

Στα τέλη Απριλίου, η CUPRA παρουσίασε τα επανασχεδιασμένα Formentor και Leon και ανακοινώθηκε ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι να συνεχίσει την προσπάθεια να ξεχωρίζει εντός του Ομίλου Volkswagen. Πλέον, τα δύο μοντέλα της έχουν γίνει πιο εντυπωσιακά σε σχεδίαση και έχουν αναβαθμισμένο εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δύο επανασχεδιασμένων μοντέλων της ο Γκρίφιθς (φωτογραφία επάνω) ανακοίνωσε και το μεσοπρόθεσμo επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας ως το 2030. Αυτό περιλαμβάνει την έναρξη πωλήσεων των αυτοκινήτων της και στις ΗΠΑ, ως το τέλος της δεκαετίας.

Επίσης, σε αυτό προβλέπεται και η δημιουργία της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης του Formentor, όπως και η εξέλιξη και παραγωγή ενός καινούργιου  μεγαλύτερου σε διαστάσεις ηλεκτρικού SUV μοντέλου το οποίο θα προορίζεται για την αμερικανική αγορά.

Advertisement