Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Daimler Freightliner eCascadia δείχνει το δρόμο της αυτόνομης οδήγησης (+video)

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Daimler Freightliner eCascadia δείχνει το δρόμο της αυτόνομης οδήγησης (+video)

ΝΕΑ

Το Daimler Freightliner eCascadia δείχνει το δρόμο της αυτόνομης οδήγησης (+video)

ΝΕΑ

Όπως αποδεικνύει η Daimler Truck, η αυτόνομη οδήγηση δεν είναι αποκλειστικότητα των επιβατικών οχημάτων αλλά θα συμβάλλει και στις επαγγελματικές μεταφορές.

Advertisement
Advertisement

Η Daimler Truck αποκάλυψε το πρωτότυπο του Freightliner eCascadia, ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου τράκτορα, το οποίο διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4.  Όπως ανακοινώθηκε, η εξέλιξή του θα συνεχιστεί με έντονο ρυθμό και ενδεχομένως να μπει σε διαδικασία παραγωγής έως το 2027.

Η διαδικασία πραγματοποιείται στις ΗΠΑ όπου ο τομέας των επαγγελματικών μεταφορών είναι μεγάλος. Τα πρωτότυπα οχήματα με τα οποία πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης βασίζονται στο αμιγώς ηλεκτρικό Freightliner eCascadia και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης δημιουργείται από την εταιρεία Torc Robotics, η οποία είναι θυγατρική της Daimler Truck και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας.

Ο αμιγώς ηλεκτροκίνητος τράκτορας διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας είτε 291 kWh είτε 438 kWh και έχει αυτονομία 249 χλμ. και 370 χλμ., αντίστοιχα, με μία πλήρη φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

O Τζον Ο’Λίρι, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Truck Βόρειας Αμερικής, δήλωσε σχετικά: «Συνδυάζοντας σε ένα όχημα τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών ρύπων και αυτόνομης οδήγησης, δοκιμάζουμε λύσεις για τις προκλήσεις που οι πελάτες μας είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

»Θέλουμε να τους δώσουμε επιλογές που θα τους επιτρέπουν να πράττουν αυτό που κάνουν καλύτερα: Να συνεχίσουν να κινούν τον κόσμο, σήμερα και στο μέλλον».

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει πολλά στοιχεία που να αφορούν στα πρωτότυπα και στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης που διαθέτουν. Ωστόσο, στις φωτογραφίες που δημοσίευσε μπορούμε να διακρίνουμε στην οροφή τους την μπάρα με ενσωματωμένες τις κάμερες και τους αισθητήρες, καθώς και αισθητήρες Lidar και ραντάρ. Αντίστοιχα, αισθητήρες υπάρχουν και χαμηλά στο αμάξωμα.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, τράκτορες αυτής της τεχνολογίας θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά αγαθών σε σχετικά μικρές διαδρομές και σε περιοχές όπου θα επιτρέπεται από τον νόμο η χρήση τους και θα υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για την ταχεία φόρτιση των μπαταριών τους.

Επίσης, το αποτέλεσμα των δοκιμών θα μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία μιας αρθρωτής πλατφόρμας από την οποία θα προκύψουν λύσεις που θα επιτρέψουν την ευέλικτη χρήση της και διαφορετικές εφαρμογές της στον τομέα των φορτηγών μεταφορών.

Advertisement