Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι δασμοί θα σταματήσουν τους Κινέζους;

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι δασμοί θα σταματήσουν τους Κινέζους;

ΝΕΑ

Οι δασμοί θα σταματήσουν τους Κινέζους;

ΝΕΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μελετά εδώ και καιρό την επιβολή δασμών στα κινεζικά αυτοκίνητα. Όμως φαίνεται ότι οι Κινέζοι τους κρατούν στο χέρι.

Advertisement
Advertisement

Κορυφαία στελέχη της BMW και της Volkswagen προειδοποιούν την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της επιβολής υψηλότερων δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από Κινέζους κατασκευαστές.

Υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω δασμοί θα μπορούσαν να διαταράξουν το σχέδιο Green Deal της ΕΕ και να βλάψουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες που βασίζονται στην εισαγωγή αυτοκινήτων από την Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά κατά πόσον τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα επωφελούνται από αθέμιτες επιδοτήσεις, γεγονός που ενδεχομένως δικαιολογεί πρόσθετους δασμούς.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Oliver Zipse προειδοποίησε για τις συνέπειες αυτών των δασμών, δηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να βλάψουν την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και να διακινδυνεύσουν αντίποινα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπογράμμισε επίσης τον κίνδυνο αντιποίνων και τόνισε τη σημασία των παγκόσμιων δραστηριοτήτων για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν όλο και περισσότερο στην ευρωπαϊκή αγορά με ηλεκτρικά σε ανταγωνιστικές τιμές, προσθέτοντας πίεση στους Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Advertisement

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο, με τους προσωρινούς δασμούς να είναι έχουν ισχύ έως τον Ιούλιο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την πλημμύρα της αγοράς της ΕΕ από την Κίνα με επιδοτούμενα ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της BMW υπογράμμισε τις διμερείς εξαρτήσεις από εξαρτήματα και πρώτες ύλες από την Κίνα, υποδηλώνοντας ότι η επιβολή δασμών θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να αναπτύξει την τεχνολογία EV.