Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κανένα θέμα με ανταλλακτικά για τις κλασικές BMW

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κανένα θέμα με ανταλλακτικά για τις κλασικές BMW

ΝΕΑ

Κανένα θέμα με ανταλλακτικά για τις κλασικές BMW

ΝΕΑ

Εάν είσαι κάτοχος μίας κλασικής BMW, η βαυαρική εταιρεία έχει φροντίσει να μπορείς να τη συντηρείς σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος είναι πως το τμήμα BMW Group Classic του Ομίλου παράγει μέχρι και σήμερα γνήσια ανταλλακτικά για ορισμένα παλιά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η διαθεσιμότητά τους βέβαια και το κόστος/χρόνος για να φτάσει στα χέρια του πελάτη, εξαρτάται από το μοντέλο, την τοποθεσία του πελάτη και το ζητούμενο ανταλλακτικό.

Το τμήμα BMW Group Classic διαθέτει πολλά ανταλλακτικά για κλασικά αυτοκίνητα τα οποία είτε έχουν παραχθεί από την αρχή ή είναι παλιά, στοκαρισμένα και έχουν συντηρηθεί. Συνολικά, η διαθεσιμότητα είναι μικρή, με εξαίρεση ορισμένα μοντέλα όπως η M3 E30 για την οποία υπάρχει πληθώρα ανταλλακτικών.

Βέβαια, υπάρχουν και ανταλλακτικά που είναι κοινά ανάμεσα σε κάποιες κλασικές BMW, ενώ αν κάποιος δεν βρίσκει κάτι που επιζητά στη λίστα, μπορεί να το ζητήσει κατά παραγγελία και η BMW Group Classic να το κατασκευάσει.

Advertisement
Advertisement

Το τμήμα συμπεριλαμβάνει στη λίστα του μέχρι και ανταλλακτικό για την κλασική E26 M1 (μόνο 453 υπάρχουν), αλλά αυτό αφορά μόνο μεντεσέδες της πόρτας, συνεπώς η παροχή σημαντικών ανταλλακτικών είναι δύσκολη.

Η BMW Σειρά 8 E31 είναι το μοναδικό μοντέλο για το οποίο διατίθενται σημαντικά μηχανικά μέρη, όπως αντικείμενα που συνθέτουν τον μπροστινό άξονα ή δίσκος συμπλέκτη. Για την Z3 από την άλλη, υπάρχει μέχρι και βάση κινητήρα στη λίστα.

Η BMW έχει προνοήσει για αυτές τις παροχές από το 1994, που δημιούργησε το τμήμα BMW Group Mobile Tradition, πριν αλλάξει η ονομασία το 2008. Συνολικά, αυτή η δουλειά γίνεται 30 χρόνια, καθότι φαίνεται πως η βαυαρική εταιρεία θέλει να φροντίσει τα κλασικά της μοντέλα που κυκλοφορούν ακόμα να συνεχίσουν αναλλοίωτα στον χρόνο.

Advertisement

Δεν είναι η μόνη βέβαια, αφού και η Porsche πουλάει μέρη των κινητήρων της για παλιές 911. Ιαπωνικές μάρκες όπως Toyota, Mazda και Nissan αποτελούν επίσης μέρος της μικρής αυτής λίστας.