Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ιταλική κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει την BYD

Ελλάδα 15:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ιταλική κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει την BYD

ΝΕΑ

Η ιταλική κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει την BYD

ΝΕΑ

Η BYD Auto έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει το πρώτο εργοστάσιό της στην Ευρώπη επί ουγγρικού εδάφους. Ωστόσο, ενδεχομένως να μην είναι το μόνο.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της BYD Auto έχουν εκπονήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά στα προσεχή χρόνια.

Αυτό θα βασίζεται τόσο στην αύξηση των σημείων πώλησης των μοντέλων της, όσο και στον περιορισμό του κόστους παραγωγής τους για να παραμένουν οικονομικά προσιτότερα.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς ανακοινώθηκε ότι η κινεζική εταιρεία θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιό της στην πόλη Szeged, στα νότια της Ουγγαρίας. Αυτό θα είναι το πρώτο της στην Ευρώπη αλλά ίσως όχι το μόνο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η ιταλική κυβέρνηση έχει προσεγγίσει τους ανθρώπους της BYD για να βολιδοσκοπήσει την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν και άλλο εργοστάσιό της στη γειτονική χώρα μας.

Αυτό ανακοίνωσε ο Μάικλ Σου, Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Ευρώπης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Έχουμε κάνει κάποιες επαφές για να συζητήσουμε σχετικά. Η αναγκαιότητα για ένα δεύτερο εργοστάσιό μας θα εξαρτηθεί από τον όγκο πωλήσεών μας (στην Ευρώπη). Προς το παρόν, έχουμε κάνει πολύ καλή πρόοδο.

»Ακόμη, είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν και πότε θα ληφθεί η απόφαση για τη κατασκευή του. Πρώτα, θέλουμε να δημιουργήσουμε το τοπικό δίκτυο στην Ουγγαρία, όμως θέλουμε να εμβαθύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ό,τι κάνουμε αφορά στην εντοπιότητα», σημείωσε ο Σου.

Advertisement

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει να προσελκύσει στη χώρα και δεύτερη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, έπειτα από τον Όμιλο Stellantis, ώστε να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να αυξήσει τον κύκλο εργασιών του συγκεκριμένου βιομηχανικού κλάδου, όπως και το ΑΕΠ της.

Επίσης, η κυβέρνηση της χώρας πιέζει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται ήδη σε αυτή να αυξήσουν τον όγκο παραγωγής τους και να επενδύσουν στην ηλεκτροκίνηση. Σε αυτό, θα μπορούσε να συμβάλλει η BYD.

Advertisement

Πάντως, στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης με τα οποία επικοινώνησαν δημοσιογράφοι του Bloomberg απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το εάν έχουν ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με την κινεζική εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβεβαίωση newsauto: Ο Όμιλος Σφακιανάκη είναι ο Επίσημος Διανομέας της BYD
Όλα τα αυτοκίνητα της BYD που έρχονται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζουν
To Yuan Up είναι το νέο SUV της BYD

Advertisement