Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα γίνει με τον διάδοχο του Mazda CX-5;

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα γίνει με τον διάδοχο του Mazda CX-5;

ΝΕΑ

Τι θα γίνει με τον διάδοχο του Mazda CX-5;

ΝΕΑ

Το παλαιότερο μοντέλο στη γκάμα της Mazda πρόκειται να αντικατασταθεί το 2025. Το ερώτημα είναι αν θα ονομάζεται ακόμα CX-5.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το WhichCar, η Mazda ήδη εξελίσσει τον διάδοχο του CX-5. Αναμένεται μάλιστα να λανσαριστεί το 2025, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να διαθέσει ένα SUV ανάμεσα στα CX-30 και το CX-50.

Όντας το παλαιότερο μοντέλο στην γκάμα της Mazda, μιας και λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2013, το CX-5 επιζητά εδώ και καιρό μία σημαντική ανανέωση.

Εφόσον λοιπόν η αυτοκινητοβιομηχανία της Χιροσίμα επιθυμεί να έχει ένα πιο σύγχρονο μοντέλο, μεγαλύτερο του CX-30 και μικρότερο του CX-50, τότε το πιθανότερο είναι να ονομαστεί CX-40.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το CX-5 τελείωσε οριστικά. Δεν αποκλείεται να το δούμε ως αμιγώς ηλεκτρικό, ωστόσο κανένα στέλεχος της Mazda δεν μπορούσε να απαντήσει ευθέως επί του ζητήματος. Στην Αυστραλία πάντως, διατίθεται ακόμα σε εκδόσεις με θερμικό κινητήρα, όπως και στις ΗΠΑ.

Η Mazda παρατηρεί ότι στην αμερικανική αγορά, το CX-50 δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το CX-5, κυρίως λόγω τιμής.

Advertisement

Συμπερασματικά, γνωρίζουμε ότι το CX-5 θα ανανεωθεί και θα λανσαριστεί το 2025, αλλά πιθανότατα η ονομασία του να είναι CX-40 και έτσι να κλείσει ομοιόμορφα η ψαλίδα ανάμεσα σε CX-30 και CX-50.

 

Advertisement

Επίσης, στην ευρωπαϊκή αγορά, αναμένουμε και το νέο CX-80, που θα είναι το μεγαλύτερο της γκάμας SUV της Mazda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται νέα γενιά Mazda CX-5
Τότε θα παρουσιαστεί το νέο Mazda CX-70
Mazda: Ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα ως το 2035