Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η προσπέραση σε διπλή συνεχόμενη γραμμή;

Ελλάδα 17:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η προσπέραση σε διπλή συνεχόμενη γραμμή;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η προσπέραση σε διπλή συνεχόμενη γραμμή;

ΝΕΑ

Τσουχτερό είναι το πρόστιμο για τους οδηγούς που παραβιάζουν την διπλή συνεχόμενη γραμμή ανάμεσα στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας…

Advertisement
Advertisement

Τα όρια ταχύτητας πολλές φορές δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους πως πρέπει να αλλάξουν σε αρκετά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου καθώς έχουν μείνει αρκετές δεκαετίες πίσω και όπως αποδεικνύεται στην πράξη ελάχιστοι τα τηρούν…

Σε πολλά σημεία των επαρχιακών δρόμων συναντούμε πινακίδες με ταχύτητες που θα λέγαμε περισσότερο πως απευθύνονται σε ποδηλάτες παρά οδηγούς που χρησιμοποιούν επιβατικά οχήματα. Παρ’ όλα αυτά οι πινακίδες δεν αλλάζουν ενώ στο δρόμο παρατηρούμε πως υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές που απαγορεύουν ακόμα και την προσπέραση.

Αν αυτές είναι διακεκομμένες τότε ο οδηγός μπορεί να κάνει προσπέραση αλλά όταν υπάρχει διπλή συνεχόμενη γραμμή τότε απαγορεύεται δια… ροπάλου. Αυτά ισχύουν στο μυαλό μας καθώς στην πράξη διαπιστώνουμε πως οι οδηγοί όταν πρέπει να κάνουν προσπέραση το πράττουν χωρίς να ελέγξουν τις συγκριμένες γραμμές.

Advertisement
Advertisement

Πρόστιμο κα αφαίρεση εγγράφων…

Όμως ο Κ.Ο.Κ. (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) είναι ξεκάθαρος και το πρόστιμο τσουχτερό. Συγκεκριμένα και στην περίπτωση που μας σταματήσει τροχαία για παραβίαση της διπλής συνεχόμενης γραμμής ανάμεσα στις δύο λωρίδες, τότε καλούμαστε να πληρώσουμε πρόστιμο της τάξης των 200 ευρώ.

Ο Κ.Ο.Κ. δεν προβλέπει μόνο χρηματικό πρόστιμο αλλά και 7 βαθμούς στο point system και αφαίρεση όλων των εγγράφων (δίπλωμα, άδεια κλπ.) για 20 ημέρες.

Advertisement

Με λίγα λόγια, την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να προσπεράσετε, αφενός ελέγξτε αν υπάρχει διπλή συνεχόμενη γραμμή, αφετέρου αν το πράξετε, να έχετε στην άκρη του μυαλού σας πως ίσως μείνετε χωρίς αυτοκίνητο για 20 ημέρες (συν τα χρήματα που θα πληρώσετε)….

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως ξεφεύγουν από τα ραντάρ ταχύτητας και τα πρόστιμα
Καρέας-Ελληνικό σε 10 λεπτά: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο έργο!
Τι ετοιμάζει με απόλυτη μυστικότητα η Ford;