Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως προχωρούν η «Νίκη» και η «Αθηνά»;

Ελλάδα 17:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως προχωρούν η «Νίκη» και η «Αθηνά»;

ΝΕΑ

Πως προχωρούν η «Νίκη» και η «Αθηνά»;

ΝΕΑ

Το μεγάλο στοίχημα για τους δύο μετροπόντικες και το χρονοδιάγραμμα της… συνάντησής τους.

Advertisement
Advertisement

Το 2024 είναι κομβική χρονιά για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, σε ό,τι αφορά στην επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Όπως όλα δείχνουν, το 2026 αναμένεται να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους οι δύο μετροπόντικες «Νίκη» και «Αθηνά».

Εάν διατηρηθούν αυτοί οι χρόνοι, τότε πριν από το Πάσχα ο μετροπόντικας θα περάσει κάτω από τον πρώτο σταθμό ΓΟΥΔΗ. Μέσα στο έτος εκτιμάται πως μπορεί να περάσει και από τους σταθμούς ΖΩΓΡΑΦΟΥ και ΙΛΙΣΙΑ. Η Ελληνικό Μετρό έχει «βαφτίσει» το πρώτο μηχάνημα «Νίκη».

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο μετροπόντικα με το όνομα «Αθηνά», η συναρμολόγησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο 2024, το μηχάνημα, ενδέχεται (έχοντας ξεκινήσει από τον τερματικό σταθμό ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ) να προλάβει να περάσει από τον σταθμό ΓΑΛΑΤΣΙ.

Τα δύο μηχανήματα με τον ρυθμό αυτό εκτιμάται πως θα ολοκληρώσουν την διάνοιξη της σήραγγας και θα μπορέσουν να συναντηθούν μέσα στο 2026. Η προκαθορισμένη συνάντηση είναι στην περιοχή του Ευαγγελισμού, αλλά όχι στο σημείο που υπάρχει εμπλοκή.  Η αποσυναρμολόγηση των δύο μηχανημάτων (αρχικά του πρώτου και στη συνέχεια του δεύτερου) και η έξοδος τους έχει προβλεφθεί να γίνει από το Φρέαρ Διακλάδωσης λίγο πιο βόρεια από τον σταθμό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ κοντά στην Πινακοθήκη, όπου εκεί εκτελούνται εργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται νέες γραμμές και σταθμοί στο Μετρό της Αθήνας
Ξεκινάει η «Αθηνά» να σκάψει όλη την Αθήνα (+video)
Από Ίλιον στην Ομόνοια σε μόλις 20 λεπτά!