Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Tesla το 2023;

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Tesla το 2023;

ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Tesla το 2023;

ΝΕΑ

Νέος χρόνος, νέες προσδοκίες. Τι γίνεται, όμως, για αυτές που είχαν ήδη τεθεί από τους ανθρώπους της Tesla για το 2023; Εκπληρώθηκαν;

Advertisement
Advertisement

Ο στόχος που είχε θέσει ο Ίλον Μάσκ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ήταν να φτάσει η εταιρεία τις 2.000.000 πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων της εντός του 2023.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους διέθεσε περίπου 473.000 νέα οχήματά της (ο ακριβής αριθμός τους μένει να επιβεβαιωθεί εντός του Ιανουαρίου, όπως συμβαίνει πάντα για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες).

Εάν αυτά προστεθούν στα υπόλοιπα τα οποία πουλήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 τότε ο συνολικός αριθμός τους φτάνει τα περίπου 1.820.000 καινούργια οχήματα, πάντα βάσει των στοιχείων που έχει ανακοινώσει η Tesla όλη την προηγούμενη χρονιά).

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις των μοντέλων της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 37% σε σχέση με αυτές του 2022. Αναμφισβήτητα, αυτό είναι ένα εντυπωσιακό ποσοστό (από τη μία χρονιά στην άλλη). Ωστόσο, ο αριθμός υπολείπεται από το όριο των 2.000.000 οχημάτων που είχε θέσει ο ίδιος ο Μάσκ για το προηγούμενο έτος.

Θυμίζουμε ότι για να αυξήσει τις πωλήσεις της, η Tesla ακολούθησε την πρακτική μείωσης της τιμής πώλησης των μοντέλων της σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και της Ευρώπης. Αυτό έγινε επανειλημμένως, διήρκησε για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια αυτή αυξήθηκε ξανά.

Advertisement

Αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου προβλέπουν ότι οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας το 2024 θα φτάσουν τα 2,2 εκατομμύρια οχήματα. Βάσει των αναφορών τους, το Cybertruck θα συμβάλλει προς αυτόν τον σκοπό.

Advertisement

Όμως, τόσο ο Μάσκ όσιο και στελέχη της Tesla θεωρούν ότι το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο pickup μοντέλο τους δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις πωλήσεις αλλά στην εικόνα της εταιρείας. Κατά τη γνώμη τους, έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις οι οποίες αφορούν στην παραγωγή του.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, εντός του 2024 οι πωλήσεις του Cybertruck αναμένεται να φτάσουν το 3% (το ανώτερο) των συνολικών της χρονιάς. Τέλος, οι αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει πλέον η Tesla είναι η δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας χάρη στην οποία θα μπορέσει να κατασκευάσει και να εντάξει στην γκάμα της καινούργια μοντέλα της τα οποία να είναι μικρότερα και πιο προσιτά για τους αγοραστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά που άλλαξαν το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Νορβηγία εναντίον Tesla
Φλεγόμενο Tesla, o εφιάλτης των πυροσβεστών! (+video)

Advertisement