Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το ηλεκτρικό Smart #3 διέσχισε μία έρημο

Ελλάδα 19:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το ηλεκτρικό Smart #3 διέσχισε μία έρημο

ΝΕΑ

Αυτό το ηλεκτρικό Smart #3 διέσχισε μία έρημο

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό SUV της Smart μπορεί να μην είναι το κατάλληλο όχημα για να διασχίσει κανείς την έρημο Γκόμπι, αλλά κάποιος το έκανε!

Advertisement
Advertisement

Ένας λογικός άνθρωπος δεν θα επέλεγε ένα ηλεκτρικό Smart αν του έδιναν ένα challenge για να διασχίσει μία από τις μεγαλύτερες ερήμους του κόσμου. Και όμως, κάποιοι τροποποίησαν το #3 και το εξόπλισαν έτσι ώστε να μπορεί να… μασάει σίδερα.

Σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία, Geely, αυτό το Smart #3 κατάφερε να φέρει εις πέρας την πρόκληση και να διασχίσει όλη την έρημο χάρη στις τροποποιήσεις που δέχθηκε.

Η πιο αντιληπτή αναβάθμιση που έχει δεχτεί το ηλεκτρικό SUV είναι οι 18 ιντσών, ατσάλινες ζάντες με λάστιχα παντός εδάφους, συν νέες, ειδικά ρυθμιζόμενες και με μεγάλη διαδρομή αναρτήσεις. Δόθηκε βάση και στην πρακτικότητα του Smart #3, αφού τοποθετήθηκε σχάρα στην οροφή για τα έξτρα εφόδια.

Advertisement
Advertisement

Το SUV της δημοφιλούς εταιρείας, διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Μία με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 268 ίππους και μία με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδει 422 ίππους.

Το λογικό θα ήταν να έχει χρησιμοποιηθεί η μεγάλη έκδοση όπου η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Αλλά κάποια στοιχεία από τις φωτογραφίες προδίδουν ότι είναι η μικρή έκδοση, όπου η κίνηση μεταφέρεται μόνο στον πίσω άξονα.

Advertisement

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς τα κατάφερε το ηλεκτρικό Smart #3 χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Η έρημος Γκόμπι είναι περίπου 1.500 χιλιόμετρα απόσταση αν θέλει κάποιος να τη διασχίσει.

Advertisement

Αυτόματα λοιπόν, το #3 πρέπει να ήθελε τουλάχιστον δύο φορτίσεις, διότι η μέγιστη αυτονομία του φτάνει τα 440 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία του των 66 kWh.

Μένει να αποδειχθεί τώρα, πρώτον, αν όντως έφτασε σε αυτό το επίτευγμα το τροποποιημένο Smart #3 και δεύτερον, πώς τα κατάφερε μέσα στην ερημιά να βρίσκει… ταχυφορτιστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται νέα Smart!
Το smart #3 με επετειακή έκδοση στο Μόναχο
Νέα, πιο φτηνή έκδοση για το Smart #1

Advertisement