Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Αλλάζει χέρια» το Μετρό Θεσσαλονίκης, ποια εταιρεία αναλαμβάνει

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Αλλάζει χέρια» το Μετρό Θεσσαλονίκης, ποια εταιρεία αναλαμβάνει

ΝΕΑ

«Αλλάζει χέρια» το Μετρό Θεσσαλονίκης, ποια εταιρεία αναλαμβάνει

ΝΕΑ

Είναι η 3η φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία, που αλλάζει η διοίκηση για την αποπεράτωση του έργου.

Advertisement
Advertisement

Σε νέα φάση περνούν τα έργα για το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς ολοκληρώθηκε η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ να περνά στον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς εδώ και καιρό έχει επέλθει η επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ ΙΝΤΡΑΚΑΤ και Ελλάκτωρ και απέμενε η γνωμάτευση της ΕΠΑΝ για να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Η ΑΚΤΩΡ πέρα από την κατασκευή της βασικής γραμμής έχει αναλάβει εξαρχής (δηλαδή από τον διαγωνισμό) και την επέκταση προς Καλαμαριά με συνολικά πέντε σταθμούς από το 2013. Μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία, είναι η 3η φορά που το έργο αλλάζει χέρια και αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος, που παύει να προκαλεί έκπληξη…

Advertisement
Advertisement

Η αλλαγή διοίκησης στα δύο έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι εντούτοις εξαιρετικά σημαντική. Εδώ και μήνες η αναμενόμενη αλλαγή στα διοικητικά, είχε επιφέρει και μείωση της ταχύτητας στις εργασίες. Αυτό που τώρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η σκυτάλη που αναλαμβάνει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ να μπορεί να την επιταχύνει στο βαθμό που χρειάζεται το έργο για να μπορέσει να αποπερατωθεί.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την επίτευξη του χρονοδιαγράμματος, ωστόσο μετά τη νέα εξέλιξη, εκτιμάται ότι θα ανέβουν οι ρυθμοί εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μεγάλο στοίχημα να μπεί τέλος στο μποτιλιάρισμα
Το καινούργιο «ταξίδι» του Μετροπόντικα
Ερχονται τα λεωφορεία με Τεχνητή Νοημοσύνη