Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MG4 Electric: Το ηλεκτρικό best-seller που σπάει τα ταμεία (+video)

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MG4 Electric: Το ηλεκτρικό best-seller που σπάει τα ταμεία (+video)

ΝΕΑ

MG4 Electric: Το ηλεκτρικό best-seller που σπάει τα ταμεία (+video)

ΝΕΑ

Για όσους σκέφτονται πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσουν στην ηλεκτροκίνηση, η απάντηση είναι μία και μόνη: «MG4 Electric εδώ και τώρα».

Advertisement
Advertisement

Αποτελεί σίγουρα την είδηση της χρονιάς όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η MG είναι η εταιρία που καταφέρνει να σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο σε πωλήσεις σε όλες τις μεγάλες αγορές, ενώ παράλληλα κατακτά σημαντικές διακρίσεις και την καταξίωση στην συνείδηση του αγοραστικού κοινού ως μία εταιρία που συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία με ποιοτικές προτάσεις σε τιμές που κανείς άλλος δεν μπορεί να πλησιάσει.

Η υποδοχή της MG  στην Ελλάδα υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά success stories των τελευταίων ετών. Ήδη τα αυτοκίνητα της εταιρίας με το ιστορικό σήμα και τη νέα τεχνολογική και σχεδιαστική πνοή κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους πίνακες των πωλήσεων, τόσο εκείνα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και το εξαιρετικό MG4 Electric.

Ένα πολύ ξεχωριστό και μοντέρνο ηλεκτρικό hatchback το οποίο μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών από την άφιξή του στην χώρα μας πήρε ήδη θέση ανάμεσα στα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά μοντέλα της ελληνικής αγοράς. Και έκανε σαφές προς όλους ότι η παρουσία του θα είναι πρωταγωνιστική από εδώ και στο εξής.

Advertisement
Advertisement

Και οι λόγοι που συμβαίνει αυτή η εντυπωσιακή πορεία είναι πολλοί. Και ξεκινούν βέβαια από το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο που αρέσει πολύ. Ένα σχέδιο που συνδυάζει ιδανικά τις μοντέρνες γραμμές με μία ξεχωριστή προσωπικότητα, τις έξυπνες σχεδιαστικές ιδές με ένα φουτουριστικό στιλ που τονίζει ακόμα περισσότερο τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του.

Το MG4 Electric καταφέρνει να έχει χαρακτήρα και παράλληλα να ταιριάζει σε ένα πολύ δυναμικό πακέτο τα χαρακτηριστικά ενός hatchback με τα βασικά στοιχεία ενός compact SUV.

Advertisement

Με μήκος που φθάνει τα 4,287 μέτρα είναι ένα όχημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μέσου Ευρωπαίου καταναλωτή, ενώ με απόσταση από το έδαφος στα 15 εκατοστά, αποκτά και την δυνατότητα να κινηθεί και εκτός ασφάλτου, όταν ο οδηγός και οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Η σχεδίαση του αμαξώματος αναδεικνύει το γεμάτο ζωντάνια και ελευθερία πνεύμα της MG , δημιουργώντας ένα σύνολο που ξεχειλίζει από δυναμισμό και εντυπωσιακές γραμμές.

Advertisement

Το εμπρός τμήμα με τα πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και την σπορ μάσκα καθιστούν το MG4 Electric ένα από τα πιο μοντέρνα και ελκυστικά ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς, το οποίο φέρνει κάτι φρέσκο και με πρωτότυπο στιλ στα σημερινά σχεδιαστικά δεδομένα.

Οι προβολείς δεν εντυπωσιάζουν μόνο με το φουτουριστικό σχεδιασμό τους αλλά διαθέτουν και μία πολύ hi-tech τεχνολογία. Για παράδειγμα, τα φώτα ημέρας αποτελούνται από 28 LED, ενώ τα φλας, τα οποία είναι τοποθετημένα κάθετα στην άκρη του αμαξώματος, έχουν και αυτά 36 LED το κάθε ένα.

Advertisement

Τα κύρια φωτιστικά σώματα διαθέτουν από τρεις προβολείς, με εξελιγμένες τεχνολογίες ώστε να εξασφαλίζουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο φωτισμού και ασφάλειας στον οδηγό.

Εξίσου εντυπωσιακό και καινοτόμο είναι το πίσω μέρος, καθώς η σχεδίαση ακολουθεί πολύ φουτουριστικά μοτίβα, τα οποία εντυπωσιάζουν και κάνουν το αυτοκίνητο άμεσα αναγνωρίσιμο.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η διαιρούμενη πίσω αεροτομή στην οροφή, η οποία θυμίζει έντονα σπορ μοντέλα ακριβότερων κατηγοριών, ενώ τα πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα LED σε συνδυασμό με μία φωτιζόμενη μπάρα από 172 LED, αγκαλιάζουν την πίσω πόρτα, ολοκληρώνοντας μία εικόνα υψηλής αισθητικής.

Στο εσωτερικό η MG  επιλέγει να ακολουθήσει την τάση της επόμενης ημέρας, η οποία θέλει τα σαλόνια των οχημάτων να έχουν μινιμαλιστική σχεδίαση και έμφαση στην τεχνολογία και τις ψηφιακές παροχές που κάνουν την ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο εύκολη και ακόμα πιο απροβλημάτιστη.

Οι σχεδιαστές της εταιρίας φρόντισαν ώστε να δημιουργήσουν έναν ευχάριστο και σωστά φροντισμένο χώρο διαβίωσης, με προσεγμένη εργονομία και έξυπνη διαχείριση του εσωτερικού χώρου προς όφελος της άνεσης και της ευχαρίστησης των επιβατών.

Όλα αυτά συνδυάζονται με επιλογές από εξαιρετικής ποιότητας υλικά, με προσεγμένο φινίρισμα και έμφαση στην λεπτομέρεια, τα οποία δημιουργούν ένα περιβάλλον ενός ξεκάθαρα premium αυτοκινήτου.

Από τα σχεδιαστικά highlights του σαλονιού, ξεχωρίζει η αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, η οποία πέρα από τις εντυπώσεις αποδεικνύεται και άκρως λειτουργική, αφήνοντας αρκετούς ελεύθερους χώρους προς εκμετάλλευση από τον οδηγό και τους επιβάτες.

Πάνω σε αυτή την κονσόλα υπάρχει μία θέση ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου και ο πολύ όμορφος επιλογέας του κιβωτίου, με το μεταλλικό του φινίρισμα να προσδίδει μία αίσθηση πολυτέλειας στο αυτοκίνητο.

Πάνω από αυτό το ευρηματικό σχεδιαστικό στοιχείο του MG4 Electric, αναπτύσσεται ο ψηφιακός κόσμος του αυτοκινήτου, με δύο οθόνες, μία στην κεντρική κονσόλα και μία εμπρός από τον οδηγό. Η πρώτη είναι μία πολύ λεπτή και υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 10 ιντσών, η οποία αφορά την λειτουργία του συστήματος πολυμέσων.

Η χρήση της είναι μία ιδιαίτερα ευχάριστη και εύκολη διαδικασία, χάρη στην σωστή κατανομή των μενού, τα πολύ κομψά γραφικά και τις όμορφες γραμματοσειρές (και στην ελληνική γλώσσα μάλιστα!).

Η οθόνη αυτή συνοδεύεται από μία σειρά φυσικών διακοπτών στο κάτω μέρος της, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την ζωή του οδηγού, καθώς από εκεί μπορεί να ελέγχει με το πάτημα ενός κουμπιού τις πιο συχνές και καθημερινές λειτουργίες του οχήματος.

Παράλληλα, ο οδηγός έχει πάνω από το τιμόνι και σε ιδανική θέση ως προς το οπτικό του πεδίο μία μικρότερη οθόνη των 7 ιντσών, μέσα από την οποία παίρνει πληροφορίες που αφορούν τις βασικές λειτουργίες του οχήματος και του ηλεκτρικού του συστήματος.

Ένα ακόμα στοιχείο που θα ικανοποιήσει τον οδηγό είναι και η εξαιρετική θέση οδήγησης, με πολύ άνετα καθίσματα, σωστά τοποθετημένο το τιμόνι και απρόσκοπτη ορατότητα περιμετρικά του οχήματος.

Χάρη στην σωστή εκμετάλλευση του μεταξονίου των 2,705 μέτρων (και λόγω της ύπαρξης του επίπεδου δαπέδου λόγω της μπαταρίας) οι χώροι για τους επιβάτες είναι κορυφαίοι με δεδομένες τις compact διαστάσεις του αμαξώματος.

Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν ευρυχωρία πολύ μεγαλύτερου αυτοκινήτου, ενώ έχουν στην διάθεσή τους και έναν αξιόλογο χώρο αποσκευών που ξεκινά από τα 363 λίτρα και φθάνει έως τα 1.177 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Κάτω από αυτό το ιδιαίτερα μοντέρνο και πολύ επίκαιρο σχεδιαστικά αμάξωμα, βρίσκεται ένα εξίσου καινοτόμο μηχανολογικό υπόβαθρο. Το MG4 Electric βασίζεται στη νέα αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα MSP (Modular Scalabe Platform) η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με όλα τα πλεονεκτήματα και την ασφάλεια που αυτό εξασφαλίζει σε ένα σύγχρονο όχημα όπως το MG4 Electric.

Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, το MG4 Electric, εξοπλισμένο με κίνηση στους πίσω τροχούς, διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις μπαταρίας: 51 kWh ή 64 kWh καθαρής χωρητικότητας. Η μικρότερη έκδοση περιλαμβάνει στάνταρ on board φορτιστή 6,6 kW, ενώ η μεγαλύτερη διαθέτει φορτιστή 11 kW. Οι δυνατότητες ταχείας DC φόρτισης φτάνουν τα 88 kW και 135 kW, αντίστοιχα.

Στην έκδοση 51 kWh, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 170 ίππους με αυτονομία 350 χιλιόμετρα. Στην έκδοση 64 kWh, ο κινητήρας αποδίδει 204 ίππους προσφέροντας διευρυμένη αυτονομία 450 χιλιομέτρων. Η επιτάχυνση από τα 0 έως τα 100 km/h διαρκεί 7,9 δευτερόλεπτα και στις δύο εκδόσεις, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 160 km/h.

Το ηλεκτρικό σύστημα του MG4 Electric είναι από τα πιο εξελιγμένα της αγοράς, προσφέροντας την δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας από το 10% έως το 80% σε μόλις 35 λεπτά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα τριφασικής οικιακής φόρτισης AC έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να εκμεταλλεύεται την φθηνή ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι του.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε την ύπαρξη ενεργής γρίλιας AGS στο εμπρός μέρος, η οποία ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης για την καλύτερη εκμετάλλευση της ενέργειας της μπαταρίας.

Μία μπαταρία η οποία είναι πρωτοποριακής σχεδίασης, καθώς έχει τις κυψέλες της σε οριζόντια διάταξη, γεγονός που της επιτρέπει να έχει μειωμένο ύψος κατά 110 χιλιοστά και να αφήνει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες στο σαλόνι.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προθέρμανσης της μπαταρίας, που βοηθά ακόμα περισσότερο στην βέλτιστη απόδοση της μπαταρίας, είτε σε κρύο καιρό είτε κατά την προετοιμασία της για την φόρτιση. Η ύπαρξη επίσης αντλίας θερμότητας εξασφαλίζει ότι η μπαταρία θα διαρκεί περισσότερο κατά την χρήση του συστήματος κλιματισμού.

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού και των επιβατών, το MG4 Electric εφοδιάζεται με το κορυφαίο πακέτο συστημάτων MG Pilot το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων προσαρμοζόμενο cruise control, διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, κάμερα με κάλυψη 360 μοιρών και πολλά ακόμα.

Υπάρχει επίσης η πολύ εξελιγμένη εφαρμογή MG iSMART, ένα έξυπνο σύστημα δικτύωσης και εξ αποστάσεως επαφής του οδηγού με το όχημά του, με λειτουργίες όπως το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, την ενεργοποίηση του συναγερμού, τον προγραμματισμό της φόρτισης, τον έλεγχο του οχήματος, την κατάσταση της μπαταρίας και πολλά ακόμα.

Το MG4 Electric διατίθεται στην χώρα μας σε δύο εκδόσεις, την Excite και την Exclusive, με όλα τα βασικά στοιχεία εξοπλισμού να είναι στάνταρ, και την πιο πλούσια να προσθέτει χαρακτηριστικά πολυτέλειας αλλά και έξτρα δυνατότητες, όπως για παράδειγμα το σύστημα V2L για φόρτιση εξωτερικών ηλεκτρικών συσκευών από τη μπαταρία του αυτοκινήτου.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε την κορυφαία υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας, με τα 7 χρόνια εγγύησης (ή 150.000 χιλιόμετρα), το πλήρες και πανελλαδικής κάλυψης δίκτυο με δυνατότητα test drives, αλλά και την ύπαρξη μεγάλου αριθμού ετοιμοπαράδοτων οχημάτων για όσους θέλουν να κάνουν τώρα το βήμα προς την ηλεκτροκίνηση.

Και όταν λέμε “τώρα” το εννοούμε, καθώς τρέχουν οι επιδοτήσεις του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» οι οποίες καθιστούν την αγορά ενός MG4 Electric μία άκρως ελκυστική πρόταση.

Με τιμή εκκίνησης -μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης, στα 24.448 ευρώ, το MG4 Electric αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη επιλογή για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής με μοντέρνα εμφάνιση και ένα πακέτο υψηλής ποιότητας και πλούσιου εξοπλισμού.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σύνολο όχι μόνο στις προδιαγραφές του αλλά και στα οδηγικά του χαρακτηριστικά, το οποίο καταφέρνει να ταιριάζει ιδανικά την προωθημένη τεχνολογία με έναν οδηγικό χαρακτήρα και μία αίσθηση premium συμπεριφοράς που πραγματικά ξεπερνά τα στενά πλαίσια της κατηγορίας και της τιμής του.

Για όσους λοιπόν αναρωτιούνται αν ήρθε η ώρα να κάνουν το βήμα προς την ηλεκτροκίνηση, το εξαιρετικό σύνολο του MG4 Electric έχει την πιο ξεκάθαρη απάντηση. Η καλύτερη ώρα είναι… MG4 Electric και τώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H MG ξεκίνησε ιδανικά στην Ελλάδα
Το νέο MG4 θα κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά
Το MG HS κάνει την πολυτέλεια πραγματικότητα για όλους