Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η MG επεκτείνει τη γκάμα της

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η MG επεκτείνει τη γκάμα της

ΝΕΑ

Η MG επεκτείνει τη γκάμα της

ΝΕΑ

Η άφιξη της MG με την πληθώρα των ηλεκτρικών της μοντέλων συμπίπτει και με την ανανέωση του φθηνού μοντέλου της με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Η MG έχει διανύσει πολύ δρόμο από την παρουσίαση του σημερινού MG3 hatchback στην Κίνα το 2011.

Αρχικά, η MG στόχευε να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά αυτοκινήτου με οικονομικά και χωρίς εντυπωσιακά στοιχεία εξοπλισμού οχήματα, παρόμοια με τις πρώιμες στρατηγικές της Kia και της Hyundai.

Ωστόσο, με την επιτυχημένη παρουσίαση του εντυπωσιακού MG4 EV, η MG ετοιμάζεται τώρα για μια καθυστερημένη ανανέωση του MG3 που θα μπορούσε ενδεχομένως να απευθυνθεί τους παραδοσιακούς Ευρωπαίους ανταγωνιστές των supermini.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του MG3 δοκιμάζεται αυτό το διάστημα στην Ουγγαρία για την προετοιμασία της αναμενόμενης κυκλοφορίας του το επόμενο έτος.

Το επερχόμενο MG3 θα ανταγωνιστεί οχήματα όπως το Toyota Yaris τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ασιατική αγορά.

Παρουσιάζει μια φρέσκια σχεδίαση που χαρακτηρίζεται από λεπτότερους, τριγωνικού σχήματος προβολείς και μια στενή αλλά μεγάλη μάσκα.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, τα σημερινά κάθετα φωτιστικά σώματα αντικαθίστανται από οριζόντια που τυλίγονται γύρω από τη γωνία του αυτοκινήτου.

Η κινεζικών συμφερόντων αυτοκινητοβιομηχανία θα επιμείνει στην προώθηση του αυτοκινήτου με βάση την χαμηλή τιμή του, κάτι που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το MG3 διατηρεί τα παραδοσιακά συστήματα κίνησης εσωτερικής καύση.

Advertisement

Η κατασκευή ενός μικρότερου hatch με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης κάτω από 20.000 ευρώ παραμένει ένα δύσκολο έργο για την MG, τουλάχιστον προς το παρόν.

Παρ’ όλα αυτά, το MG3 δεν θα απαρνηθεί εντελώς την ηλεκτρική τεχνολογία. Αναμένεται να διαθέτει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 109 ίππους,  ο οποίος συμπληρώνεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων που τροφοδοτείται από μια συμπαγή μπαταρία 2,1 kWh.

Επιπλέον, το εσωτερικό διαθέτει προηγμένη τεχνολογία με τη μορφή μιας οθόνης 12,3 ιντσών, η οποία λειτουργεί τόσο ως πίνακας οργάνων όσο και ως οθόνη για έλεγχο του συστήματος infotainment.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
IAA Mobility 2023: Οι Κινέζοι πίνουν… μπύρες στο Μόναχο
Πανίσχυρο θα είναι το MG Cyberster
MG Motor: Ετοιμάζει νέο supermini για την Ευρώπη!