Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Το GP Αυστρίας παραμένει μέχρι το 2030

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Το GP Αυστρίας παραμένει μέχρι το 2030

FORMULA 1

F1: Το GP Αυστρίας παραμένει μέχρι το 2030

FORMULA 1

Το αυστριακό GP θα παραμείνει στο πρόγραμμα της F1 μέχρι τουλάχιστον και το 2030 όπως ανακοίνωσε η Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι μία ασυνήθιστη περίπτωση καθώς μόλις τον Μάρτιο είχε υπογραφεί η τετραετής επέκταση συμβολαίου του Red Bull Ring μέχρι και το 2027.

Ωστόσο η εξέλιξη αυτή -δύο ώρες πριν την εκκίνηση του φετινού αγώνα- καταδεικνύει την δέσμευση της Red Bull (ιδιοκτήτριας της πίστας) με το project της στην F1. Η εταιρία ενεργειακών ποτών είχε αγοράσει την πίστα -που τότε λεγόταν A1-Ring- το 2004. Έπειτα από εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων η πίστα επέστρεψε στο καλεντάρι το 2014 έπειτα από απουσία 11 ετών.

Advertisement
Advertisement

Έκτοτε ο αγώνας της Αυστρίας διεξάγεται ανελλιπώς. Κατά τα έτη 2020 και 2021, μάλιστα, το Red Bull Ring φιλοξένησε δύο αγώνες του πρωταθλήματος. Η πίστα, εκτός από έδρα της Red Bull, αποτελεί και αγαπημένο προορισμό των οπαδών του Μαξ Φερστάπεν.

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη νέα επέκταση της συμφωνίας. «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που μπορώ να ανακοινώσω αυτά τα υπέροχα νέα» δήλωσε ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι. «Είναι ένας από τους αγαπημένους αγώνες οδηγών και θεατών. Ήταν, όμως, επίσης το όραμα και το πάθος του εκλιπόντος Ντίτριχ Μάτεσιτς. Βλέπουμε αυτήν την ανανέωση ως φόρο τιμής προς εκείνον» συμπλήρωσε.

Advertisement

Από την πλευρά του, ο CEO της Red Bull, Όλιβερ Μίντσλαφ δήλωσε: «Αυτά είναι υπέροχα νέα για όλους. Για την περιοχή του Σπίλμπεργκ, την F1, τους οδηγούς, τις ομάδες αλλά και τους φίλους του σπορ που αγαπούν το Red Bull Ring».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάμιλτον: Να μην εξελίξει νωρίς το νέο μονοθέσιο η Red Bull!
F1 GP Αυστρίας: 1-2 της Red Bull στο Sprint
Φερστάπεν εναντίον Χάμιλτον επεισόδιο νούμερο… (+video)

Advertisement