Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η έκπληξη που ήρθε από την Κίνα

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η έκπληξη που ήρθε από την Κίνα

ΝΕΑ

Η έκπληξη που ήρθε από την Κίνα

ΝΕΑ

Τη δυναμική των Κινέζων και στον τομέα της Αυτοκινητοβιομηχανίας τη γνωρίζουμε. Απλά, μένει να επιβεβαιωθεί σε κάθε πτυχή αυτής.

Advertisement
Advertisement

Οι παραδοσιακές εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα έναντι των νεότερων που έχουν έδρα είτε στην Κίνα είτε την Ινδία.

Αυτό δεν αφορά μόνο στον τομέα της εξέλιξης και της παραγωγής των νέων μοντέλων, έχει να κάνει και με τις πωλήσεις, άρα και τον αριθμό των εξαγόμενων οχημάτων, ετησίως.

Αναφορικά με τις εξαγωγές, η Ιαπωνία είναι στην πρώτη θέση και ενίοτε εναλλάσσεται σε αυτή με τη Γερμανία. Αυτό, όμως, φαίνεται να αλλάζει και για τις δύο χώρες, βάσει των στοιχείων από τις εξαγωγές καινούργιων οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στελέχη της «AlixPartners», μιας αμερικανικής εταιρείας Συμβούλων Χρηματοοικονομικών, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, τρέχοντος έτους, η Κίνα εξήγαγε 1,07 εκατομμύρια οχήματα, αριθμός που την έφερε στην πρώτη θέση του αντίστοιχου πίνακα.

Συγκριτικά, στη δεύτερη θέση ήταν η Ιαπωνία και στην τρίτη η Γερμανία. Η «AlixPartners» δημοσίευσε στοιχεία από τις εξαγωγές τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως και το αντίστοιχο γράφημα (φωτογραφία κάτω).

Advertisement

Βασικός παράγοντας στην πρωτιά της Κίνας είναι το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 εξήγαγε 122.000 οχήματα στη Ρωσία, όταν οι άλλες δύο χώρες δεν το έπραξαν, τηρώντας το εμπάργκο κατά αυτής για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Advertisement

Όπως δήλωσε το Στίβεν Ντάιερ, Διευθύνων Σύμβουλος της AlixPartners, η Κίνα έχει πλέον τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον τομέα.

Συγκεκριμένα, είπε: «Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η στιγμή που οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν την επιρροή τους η οποία είναι αντίστροφη ως προς αυτή που είχαν τώρα προς τις δυτικές αγορές».

Η αμερικανική εταιρεία Συμβούλων προβλέπει ότι οι εφετινές παγκόσμιες πωλήσεις επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων θα είναι περισσότερες, συγκριτικά με πέρυσι, χάρη και στην αυξανόμενη ζήτηση και για αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Advertisement

Για την ευρωπαϊκή αγορά, προβλέπει αύξηση πωλήσεων κατά 3% και για τις ΗΠΑ κατά 10% σε σχέση με το 2022. Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένει μεγαλύτερο αριθμό εξαγωγών καινούργιων αυτοκινήτων από την Κίνα προς τις υπόλοιπες αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη: Χωρίς την Κίνα δεν υπάρχει ηλεκτροκίνηση!
Yep… αυτό είναι ηλεκτρικό SUV
Στοπ στο fake Mini