Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Formula1: Απίστευτο και όμως έγινε (+video)

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula1: Απίστευτο και όμως έγινε (+video)

FORMULA 1

Formula1: Απίστευτο και όμως έγινε (+video)

FORMULA 1

Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο είχαμε στην αρχή του Q3 του Μπακού με τους Φερστάπεν και Λεκλέρ να σημειώνουν τον ίδιο ακριβώς χρόνο. Ακόμη και στο χιλιοστό του δευτερολέπτου!

Advertisement
Advertisement

Η απόλυτη ισοδυναμία ήρθε έπειτα από τον πρώτο γύρο προσπαθειών των δύο οδηγών. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, ο Λελκλέρ θα κατάφερνε να πάρει την pole από τον Φερστάπεν με μία μεγάλη επίδοση.

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το ότι έστω και για λίγο δύο διαφορετικά αυτοκίνητα με διαφορετικούς οδηγούς σημείωσαν τον ίδιο ακριβώς χρόνο. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες. Και όμως, όσο περίεργο και αν σας φανεί, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίναμε μάρτυρες μία τέτοιας… σατανικής σύμπτωσης. Για την ακρίβεια το περιστατικό που θα σας περιγράψουμε είναι ακόμη πιο… κουφό.

Advertisement
Advertisement

Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1997 και συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου εκείνου του έτους. Η ημέρα είναι Σάββατο και στην πίστα της Χερέθ διεξάγονται οι κατατακτήριες δοκιμές του τελευταίου αγώνα της χρονιάς.

Τριπλή ισοπαλία!

Ο Μίχαελ Σουμάχερ έπειτα από μία τεράστια χρονιά έχει καταφέρει να… σύρει την Ferrari F310B στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς διεκδικώντας το πρωτάθλημα οδηγών. Για την ακρίβεια προηγείται για έναν βαθμό στο πρωτάθλημα οδηγών έναντι του Ζακ Βιλνέβ ο οποίος τρέχει με την πολύ πιο ισχυρή Williams FW19.

Advertisement

Η ένταση είναι μεγάλη και το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών την ανεβάζει ακόμη περισσότερο. Οι Βιλνέβ, Σουμάχερ και Φρέντσεν (ομόσταβλος του Βιλνέβ στην Williams) σημειώνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο το Σάββατο. Το 1:21.072 που σημείωσαν οι τρεις οδηγοί θα παρέμενε μέχρι το τέλος της διαδικασίας ο ταχύτερος χρόνος!

Advertisement

Οι κανονισμοί προβλέπουν σε μια τέτοια περίπτωση ότι η pole πηγαίνει στον οδηγό που σημείωσε πρώτος τον χρόνο αυτό. Έτσι, ο Βιλνέβ ξεκίνησε τελικά από την πρώτη θέση εκείνον τον αγώνα. Το ίδιο θα συνέβαινε και στο Μπακού εάν ο Λεκλέρ δεν είχε καταφέρει να βελτιώσει τον χρόνο του στην δεύτερη προσπάθειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Στον τοίχο De Vries και Gasly – Διπλή διακοπή στις κατατακτήριες!
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Στην pole ο Λεκλέρ!
Βασέρ: Δεν φεύγει ο Λεκλέρ από την Ferrari