Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI Q3 2023

Το νέο Audi Q3 επαναπροσδιορίζει τα premium SUV

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Audi Q3 επαναπροσδιορίζει τα premium SUV

AUDI Q3 2023

Το νέο Audi Q3 επαναπροσδιορίζει τα premium SUV

AUDI Q3 2023

Η Audi με τα νέα και εξαιρετικά plug-in υβριδικά SUV, Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e, πετάει απευθείας το γάντι στον ανταγωνισμό, δείχνοντας ξεκάθαρα τον δρόμο προς την κορυφή.

Το νέο Audi Q3 εκδημοκρατίζει την πολυτέλεια και την κορυφαία ποιότητα που περιμένεις από ένα premium καιθόλα ασφαλές SUV με ανέσεις και τρόπους μεγαλύτερου αυτοκινήτου.

Τα δύο δημοφιλή SUV, εξοπλισμένα με τεχνολογικά προηγμένο plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα, προσφέρουν συνδυασμένη ισχύ 245 PS (180 kW), συναρπαστικές επιδόσεις και ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 61 χλμ. (κατά NEDC).

Η εύχρηστη στην καθημερινότητα ηλεκτροκίνηση, η απλή διαδικασία φόρτισης και τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά, καθιστούν τα δύο υβριδικά SUV ιδανική λύση για είσοδο στον κόσμο της εξηλεκτρισμένης κινητικότητας. Τα δύο μοντέλα απαλλάσσονται από καταβολή ετήσιων τελών κυκλοφορίας ενώ ως εταιρικά αυτοκίνητα, οι χρήστες δεν πληρώνουν φόρο χρήσης.

Και τα δύο μοντέλα Q3 χρησιμοποιούν κάτω από το καπό τους τον 1.4 TFSI, με ισχύ 150 PS (110 kW), ως κινητήρα εσωτερικής καύσης. Συνδυάζεται με ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη (PSM), με ισχύ 85 kW (116 PS). Ο PSM αποτελεί ενιαία μονάδα με το αυτόματο κιβώτιο S tronic έξι σχέσεων, μαζί με τον διαχωριστικό συμπλέκτη. Τεχνολογία που σε βοηθά να νιώσεις άνετα στην καθημερινότητά σου…

Advertisement
Advertisement

Συνδυαστικά, η ισχύς – μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς – φτάνει την τιμή των 245 PS (180 kW) και η ροπή τα 400 Nm. Και τα δύο μοντέλα επιταχύνουν 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα. Στον NEDC, η κατανάλωση του Q3 45 TFSI e είναι 1,4 – 1,7 λίτρα ανά 100 χλμ. (32 – 39 γραμμ. CO2). Οι αντίστοιχες τιμές για το Q3 Sportback 45 TFSI e είναι ίδιες για την κατανάλωση ενώ για τους ρύπους 33 – 38 γραμμάρια CO2.

Γνωρίστε εδώ το νέο Audi Q3

Η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του οχήματος, μπροστά από τον πίσω άξονα. Τα 96 πρισματικά της στοιχεία αποθηκεύουν 13,0 kWh ενέργειας (10,4 kWh net). Τα δύο υβριδικά SUV ξεκινούν πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία. Μπορούν να καλύψουν έως και 61 χλμ. αποκλειστικά ηλεκτρικά (NEDC), με μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ώρα.

Τα αξιόλογα Audi Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e φορτίζονται χρησιμοποιώντας είτε συνεχές ρεύμα (DC) με ισχύ 11 kW είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), σε πρίζα σούκο ή υποδοχή 400 Volts, 3,6 kW. Με την τελευταία, μια άδεια μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί σε 3 ώρες και 45 λεπτά χρησιμοποιώντας το στάνταρ καλώδιο φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως τo Q3 ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις premium SUV στη χώρα μας την περασμένη περίοδο. Στην επιτυχία του μεγάλη ήταν η συμβολή και της plug-in υβριδικής έκδοσης, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο ανάμεσα στους ιδιώτες όσο και ως εταιρικό αυτοκίνητο, καθώς ο κάτοχός της απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής φόρου χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q3: Πέντε λόγοι που το κάνουν να ξεχωρίζει
Με το Audi Q3 Plug-in Hybrid στο νησί. Πόσο κάψαμε; (+video)
Audi Q6 e-tron: Τελικές δοκιμές στον αρκτικό κύκλο