Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ήρθαν στην Ελλάδα οι εκδόσεις των 1.022 ίππων των Tesla Model S και Model X

Ελλάδα 17:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήρθαν στην Ελλάδα οι εκδόσεις των 1.022 ίππων των Tesla Model S και Model X

ΝΕΑ

Ήρθαν στην Ελλάδα οι εκδόσεις των 1.022 ίππων των Tesla Model S και Model X

ΝΕΑ

Οι εκδόσεις των 1.000+ ίππων που κοστίζουν 143.990 και 146.990 ευρώ ήρθαν στη χώρα μας. Συνολικά 45 αυτοκίνητα από παραγγελίες των προηγούμενων μηνών. Το Newsauto έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ…

Advertisement
Advertisement

Οι κορυφαίες εκδόσεις των Tesla Model S και Model X με την κωδική ονομασία Plaid ήρθαν στην Ελλάδα. Ήδη 45 αυτοκίνητα ταξίδεψαν από την Αμερική όπου και κατασκευάζονται και σε λίγες ημέρες, αρκετά από αυτά, θα βρίσκονται στα χέρια των ιδιοκτητών που τα έχουν παραγγείλει εδώ και πολλούς μήνες. Να σημειώσουμε ότι οι παραγγελίες των συγκεκριμένων μοντέλων είναι περισσότερες στην χώρα μας καθώς ήδη έχουν ξεπεράσει τις 120.

Καταρχάς αναφερόμαστε σε εκδόσεις με τεράστια ισχύ που αγγίζει τους 1.020 ίππους. Από εκεί και πέρα τόσο το Model X όσο και το Model S διαθέτουν χαρακτηριστικά που τα καθιστούν κορυφαία στην κατηγορία τους καθώς και τα δύο είναι τα ταχύτερα σε επιτάχυνση μοντέλα παραγωγής στον κόσμο, με επιδόσεις που συνήθως διαβάζουμε σε super ακόμα και hyper cars! Αξίζει να αναφέρουμε και τον συντελεστή οπισθέλκουσας που μεταφράζεται σε 0.208 Cd και 0.24 Cd.

Εξωπραγματικές επιδόσεις

Από πλευράς κινητήρων εφοδιάζονται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον πίσω άξονα πίσω και έναν μπροστά, οι οποίοι μεταφέρουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 για το Model S Plaid έρχεται σε 2,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα με τον ανάλογο προγραμματισμό αγγίζει τα 322χλμ./ώρα. Αντίστοιχα το Model X Plaid χρειάζεται 2,6 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 100χλμ./ώρα ενώ με το πόδι στο… πάτωμα ο οδηγός θα αγγίξει τα 262χλμ./ώρα.

Εντυπωσιακή είναι η κάλυψη των 400 μέτρων, με την Tesla να δηλώνει 9,23 δευτερόλεπτα για το Model S με την ταχύτητα εκείνη την ώρα να αγγίζει τα 250χλμ./ώρα.

Advertisement

Το βάρος κυμαίνεται από 2.162 έως 2.455 κιλά ενώ αντίστοιχα οι αυτονομίες αγγίζουν έως και τα 600 χιλιόμετρα. Αναφορικά με την ασφάλεια του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις δοκιμές του Euro NCAP τα εν λόγω μοντέλα έχουν αποσπάσει πέντε αστέρια.

Αεροπλανικό… τιμόνι

Από τα χαρακτηριστικά σημεία του Model X είναι το άνοιγμα των πίσω θυρών προς τα πάνω (Falcon Wing) αλλά και οι τρεις σειρές καθισμάτων μπορούν να φιλοξενήσουν έξι επιβάτες.

Advertisement

Από εκεί και πέρα το… μάτι βγάζει το τιμόνι με τις δύο λαβές σε μορφή πηδαλίου αεροπλάνου (yoke) όπως και η ψηφιακή κεντρική οθόνη 17,0 ιντσών (ανάλυση 2200 x 1300), η οποία παίρνει κλίση αριστερά-δεξιά ανάλογα το πού θέλουν οι εμπρός επιβάτες να «κοιτά». Το ηχοσύστημα αποτελείται από 22 ηχεία 960 watt.

 

Πού και πότε θα δείτε το Plaid

Η τιμή του Model S Plaid αγγίζει τα 143.990 ευρώ και αντίστοιχα του Model X τα 146.990 ευρώ. Οι μπαταρίες συνοδεύονται από 8 χρόνια εγγύηση .

Advertisement

Το Model X θα βρίσκεται την τελευταία μέρα του έτους στην αντιπροσωπεία τη Tesla στο Μαρούσι ενώ το Model s Plaid προς τα μέσα Ιανουαρίου.

 

Δείτε το video με τα πρώτα Tesla Model S Plaid και Model X Plaid που ήρθαν στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H πρώτη αυτόνομη ενεργειακή πλατεία– Φορτίζεις δωρεάν και ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Εικόνες-σοκ από καραμπόλα 200 αυτοκινήτων! (+video)
Πρόβλημα με τη Mercedes-AMG G63 4×4²