Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έτσι θα είναι οι μελλοντικές Alpine

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι οι μελλοντικές Alpine

Mobility

Έτσι θα είναι οι μελλοντικές Alpine

Mobility

Το νέο πρωτότυπο Alpine Alpenglow είναι αυτό που δείχνει από τώρα, τι έχει στα πλάνα της η εταιρεία για την αισθητική των μελλοντικών της μοντέλων, προβάλλοντας παράλληλα και τη «στροφή» σε άλλες πηγές ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο Alpenglow έλκει την έμπνευσή του από το αγωνιστικό A220 Alpine και διαθέτει σύστημα μετάδοσης κίνησης υδρογόνου.

Η Alpine είναι μια από τις εταιρείες που το μέλλον τους είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού θα κάνει αποκαλύψεις σχετικά με την πορεία των πραγμάτων που θα έρθουν. Το πρωτότυπο Alpine Alpenglow, το οποίο έχει την όψη ενός αγωνιστικού της κατηγορίας αγώνων Le Mans, περιγράφεται από την εταιρεία ως «το σημείο εκκίνησης για όλα τα μελλοντικά σχέδια, τις τεχνολογίες και τις καινοτομίες που θα εξελίξει η Alpine».

Advertisement
Advertisement

Αυτό που –και πάλι με παρότρυνση της εταιρείας- πρέπει να κρατήσουμε, είναι η αισθητική προσέγγιση του πρωτότυπου. Είναι στην πραγματικότητα μια σύμπτυξη σχεδιαστικών στοιχείων που θα δούμε σε μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας, τόσο σε ότι έχει να κάνει με τη διαμόρφωση των επιφανειών του αμαξώματος, όσο και στη διαμόρφωση αλλά και τη χρήση των φωτιστικών σωμάτων που στο πρωτότυπο καταλαμβάνουν μεγάλες επιφάνειες και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας.

Το πρωτότυπο έχει μήκος πάνω από πέντε μέτρα και πλάτος μεγαλύτερο των δύο μέτρων, ενώ το ύψος του δεν ξεπερνά το ένα μέτρο. Η Alpine αναφέρει πως τα μακριά λεπτά φτερά του αμαξώματος είναι απευθείας παραπομπή στο αγωνιστικό A220 Alpine της δεκαετίας του ’60. Όπως και το αγωνιστικό του παρελθόντος, έτσι και το σημερινό πρωτότυπο, είναι μονοθέσιο με τον οδηγό τοποθετημένο στη μέση.

Advertisement

Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα τιμόνι εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά πρωτότυπα της LMP1 και διαθέτει χειριστήρια για πολλές από τις λειτουργίες του οχήματος. Πέραν της αναφοράς για το καύσιμο του κινητήρα με τον οποίο εφοδιάζεται το μοντέλο και την επιλογή της θέσης για την εγκατάσταση των δεξαμενών υδρογόνου, η Alpine δεν δίνει λεπτομέρειες για την απόδοση και τη λειτουργία του υβριδικού συνόλου.

Advertisement

Η ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως η θέση οδήγησης βρίσκεται ανάμεσα σε δύο δεξαμενές υδρογόνου υψηλής πίεσης (700 bar). Για την επιλογή της αυτή, η Alpine αναφέρει πως θα πρέπει να διερευνάται περισσότερο το θέμα της παραγωγής ισχύος και να μην απασχολεί και τόσο τους κατασκευαστές το θέμα της απόλυτης απόδοσης. Ένας υβριδικός κινητήρας με καύσιμο το υδρογόνο είναι «φιλικός προς το περιβάλλον και προσφέρει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση», λέει η εταιρεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς τιμά η Alpine τον Fernando Alonso;
Η Alpine A110 R βάζει φωτιά στην άσφαλτο
Εκπλήξεις στο Παρίσι από Renault και Alpine