Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η Honda CB750 του Steve McQueen

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται η Honda CB750 του Steve McQueen

ΝΕΑ

Πωλείται η Honda CB750 του Steve McQueen

ΝΕΑ

Ψάχνοντας τις δημοπρασίες μέσω διαδικτύου, ανακαλύψαμε μία σπάνια «Sandcast» Honda CB750 του 1969. Η μοτοσυκλέτα είναι ιστορικά σημαντική για δύο λόγους, πρώτον ήταν το πρώτο «superbike» στον κόσμο και δεύτερον αγοράστηκε καινούργιο από τον Steve McQueen μέσω της εταιρείας παραγωγής του Solar Productions.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικτυακή δημοπρασία γίνεται μέσω του site «Bring a Trailer» διαρκεί πέντε ημέρες (ως τις 23/4) και η τελευταία προσφορά είναι πάνω από 45.000 δολάρια.

Όσο ο θρύλος του του Steve McQueen… πουλάει τα προσωπικά του αντικείμενα και τα δίτροχα ή τετράτροχά, που είχε στην κατοχή του και έχουν λίγη από την αίγλη του, διπλασιάζουν και τριπλασιάζουν την μεταπολιτική τους αξία.  Αυτή τη φορά την… αύρα του άρχοντα του cool συμπληρώνει η σπανιότητα της «Sandcast» Honda CB750 του 1969.

Η πρώτη superbike

Advertisement
Advertisement

Η Honda CB750 κυκλοφόρησε το 1969 για να ικανοποιήσει ένα αίτημα από Αμερικανούς αντιπροσώπους μοτοσικλετών για μια μοτοσικλέτα μεγαλύτερης χωρητικότητας που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί καλύτερα τις Harley-Davidson, Norton, Triumph και BSA.

Με τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα SOHC 750 κ.εκ., τα τέσσερα καρμπυρατέρ, το κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, το μπροστινό δισκόφρενο, την ηλεκτρική μίζα, την εξαιρετική αξιοπιστία και τις… μηδενικές διαρροές λαδιού, η CB750 ήταν η μοτοσυκλέτα της επόμενης γενιάς, ενώ ήταν και προσιτή. Τα στελέχη της Honda ήταν αρχικά επιφυλακτικά με το αν η μοτοσυκλέτα θα πουλούσε σε μεγάλους αριθμούς, και έτσι αντί να προσπαθούν για τη μαζική της παραγωγή χρησιμοποίησαν την χύτευση με άμμο για τον στροφαλοθάλαμο. Αυτά τα πρώτα μοντέλα (τα πρώτης γενιάς) ονομάστηκαν «sandcast» και είναι πλέον εξαιρετικά συλλεκτικά.

Advertisement

Η CB750 αγοράστηκε καινούργια από την Solar Productions του Steve McQueen, την εταιρεία που χρησιμοποιούσε για μεγάλο μέρος των κινηματογραφικών του γυρισμάτων και μέσω της οποίας αγόρασε πολλά από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες του. Αυτό το δίκυκλο είχε μόνο δύο ιδιοκτήτες, ο πρώτος ήταν ο McQueen και ο δεύτερος ένας τεχνικός της Solar productions, ο οποίος την αγόρασε από τον ηθοποιό και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε την αναπαλαίωση της, που είχε διάρκεια δύο χρόνια.

Advertisement

Συνοδεύεται από τα πρωτότυπα έγγραφα πωλήσεων, μια επιστολή από την Honda Motor Company, ένα αντίγραφο τιμολογίου από την American Honda, αρχείο αναπαλαίωσης, ένα κιτ εργαλείων Honda και πινακίδα κυκλοφορίας για την Καλιφόρνια κίτρινη/μαύρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρατήθηκε προς 204.000 δολάρια το Husqvarna Viking του Steve McQueen
Πόσα θα δίνατε για τη Mercedes του Steve McQueen;
Σε δημοπρασία κράνος από την ταινία Le Mans