Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 324…

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 324…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 324…

ΝΕΑ

Αλλαγές σε υψηλά επίπεδα ακόμα και μάνατζερ, προβλήματα με παραγωγές, εκβιασμούς για διαφημιστικά μπάτζετ και εκθέσεις… Από όλα έχει η πιάτσα τα οποία καταγράφουμε και υπογράφουμε στο Newsauto!

Advertisement
Advertisement

Δευτέρα σήμερα και είμαστε και πάλι εδώ για τη δική σας (μας) ενημέρωση. Ενημέρωση για όσα γίνονται στη δική μας πιάτσα και θέλουμε να μαθαίνουμε από πρώτο χέρι.

Το έχω γράψει αρκετές φορές αλλά θα το τονίζω γι’ ακόμα μία φορά πως αυτή η εδώ η  που έχει… ηλικία σχεδόν 7 χρόνια φτιάχτηκε για να ενημερώνει και να γράφει όσα δεν θα διαβάσετε αλλού. Φτιάχτηκε για να προσφέρει ενημέρωση σε όσους αναζητούν εναλλακτικά το κάτι διαφορετικό, για όσους έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και για όσους ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πως για να γραφτούν και να διασταυρωθούν αυτές οι σειρές έχει πέσει πολύ… τρέξιμο και πολύ τηλέφωνο.

Το αν αυτά που γράφουμε αρέσουν ή όχι, ενδιαφέρουν ή όχι, μου επιτρέπεται να το κρίνουμε εμείς που τα γράφουμε και κάνουμε με πάθος αυτή τη δουλειά. Άλλωστε το κοινό κρίνει, το κοινό ακολουθεί και το κοινό σε πετά εκτός…

H Τσικνοπέμπτη είναι κοντά!! Ετοιμαστείτε…

Εκρηκτικό κοκτέιλ

Advertisement
Advertisement

Αφήνω τα όσα γράφονται και λέγονται και πάω στα αυτοκινητιστικά δρώμενα που συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Δυσκολίες, καθυστερήσεις και αυξήσεις τιμών στα καινούρια αυτοκίνητα είναι το εκρηκτικό κοκτέιλ των τελευταίων μηνών. Δυστυχώς δεν βλέπουμε φως στο τούνελ και μάλλον η χρονιά θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα να σας θυμίσω πως την Πέμπτη έχουμε… Τσικοπέμπτη!!!

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Οι «μεγάλοι» άνθρωποι ασχολούνται με ιδέες…
Οι «μεσαίοι» άνθρωποι ασχολούνται με γεγονότα…
Οι «μικροί» άνθρωποι ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι…

 


Advertisement

 

Έντονα ακούγεται τις τελευταίες εβδομάδες για αλλαγή σε πολύ ψηλό επίπεδο εισαγωγικής εταιρείας.

 


 

Τους ταχύτερους φορτιστές (180kW) εντός αστικού κύκλου τοποθέτησε την περασμένη εβδομάδα η Audi σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ρόδο.


 

Δύο εκθέσεις για την ηλεκτροκίνηση θα διεξαχθούν τη φετινή χρονιά. Ο λόγος για την Mobility2022, που θα λάβει μέρος τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη (Mediterranean Cosmos) και τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα (Golden Hall). Ήδη έχουν κλείσει το 60% των θέσεων.

 


 

Το πρόβλημα με τους… δυσεύρετους συντάκτες αυτοκινήτου τόνισε σε tweet του ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου. Επικεντρώνεται στις αμοιβές και στο κλίμα της ομάδας.


 

Τη θέση του Sales & Marketing Manager στην Tcs Courier έχει αναλάβει ο Δημήτρης Δαλιάνης ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στην Wuzheng Europe.


 

Έντονες είναι οι πιέσεις που δέχεται μεγάλος Όμιλος αυτοκινήτων από Μέσο προκειμένου να προχωρήσει σε διάθεση μεγάλου διαφημιστικού πακέτου. Πανικός ή κάτι άλλο; Σύντομα θα μάθουμε γιατί όσο δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία τόσο υπάρχει γκρίνια και αντιδράσεις

 


 

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Ford Ranger Raptor. Την παρουσίαση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά και οι Έλληνες δημοσιογράφοι.


 

«Μη νομίζετε πως οι δημοσιογράφοι ξέρουν από αυτοκίνητα…». Ατάκα που ακούσαμε από πωλητή αντιπροσωπείας αυτοκινήτων.

 


 

Η ομάδα που θα πλαισιώσει τόσο το διαδικτυακό topgear.gr (θα βγει στον αέρα μέχρι τα μέσα Μαρτίου) όσο και το έντυπο Top Gear (που θα κυκλοφορεί κάθε 3 μήνες) είναι η εξής:

Παναγιώτης Ντάνος (Επικεφαλής)
Γιάννης Τσάκαλος
Γιάννης Τσιγκρής
Βαγγέλης Φακατσέλης
Στάθης Πετρόπουλος
Δημήτρης Αντωνίου (εμπορικό τμήμα)

Το όνομα του φωτογράφου θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

 


 

Για 9η συνεχή χρονιά η Toyota βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Συνολικά ταξινομήθηκαν 13.164 επιβατικά (μερίδιο 13%) και 1.395 επαγγελματικά (13,4%). Τα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας που βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας τους, ήταν:
Toyota Aygo: 2.473 ταξινομήσεις
Toyota Yaris: 4.747 ταξινομήσεις
Toyota Corolla: 2.118 ταξινομήσεις
Toyota C-HR: 2.934 ταξινομήσεις


 

Το χρονικό διάστημα 14-22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Αυτοκίνηση» και συγκεκριμένα στο Metropolitan Expo. Η έκθεση θα φιλοξενήσει και ένα διεθνές συνέδριο ηλεκτροκίνησης. Αντίστοιχη έκθεση έχει να διεξαχθεί από τον Οκτώβριο του 2019.


 

Τον τίτλο του Αυτοκινήτου της χρονιάς στην Ελλάδα (COTY) απέσπασε το Peugeot 308. Τη βαθμολογία που έδωσαν οι συντάκτες ανά μοντέλο μπορείτε να δείτε παρακάτω.


 

Τέσσερα Nissan Navara πρόσθεσε στο στόλο των οχημάτων της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (Δ.Ε.Υ.Α.Η).Η προμήθεια των συγκεκριμένων Pick-up πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ήπειρος 2014 – 2020” και με χρήματα που προέρχονται από συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.


 

Μετά από πολύ καιρό διοργανώνεται διά ζώσης δημοσιογραφική εκδήλωση αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα η Volvo θα παρουσιάσει σε ξενοδοχείο των Βορείων Προαστίων την Τετάρτη 9 Μαρτίου, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο με την ονομασία C40 Recharged.

 


 

Κανονικά και ως επαγγελματικό όχημα κυκλοφορεί το… αγγλικό ταξί στην Ελλάδα. Ο λόγος για το LEVC το οποίο εισάγει και διανέμει η εταιρεία Σπανός.

 


 

Το Δίκτυο Πρατηρίων Καλυψώ αναζητεί για τις περιοχές της Αττικής, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κέρκυρας, Σάμου, Αγίου Νικολάου Κρήτης, συνεργάτες για τη διαχείριση και τη λειτουργία ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων καυσίμων με σήματα ΕΚΟ και BP.

 


 

Έξι μοντέλα σε ισάριθμες κατηγορίες διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια των βραβείων του γυναικείου παγκοσμίου αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2022. Να σημειώσουμε πως την Ελλάδα εκπροσωπεί η Χριστίνα Σταθάκη. Τα αυτοκίνητα που διακρίθηκαν ήταν τα εξής:

Family SUV: KIA Sportage
Large SUV: BMW iX
Pure 4×4: Jeep Wrangler 4xe
Urban Model: Peugeot 308
Performance Car: Audi e-tron GT
Large Car: Ford Mustang Mach-E

 


 

Καθημερινά (Δευτέρα – Πέμπτη) μέσα από την συχνότητα της ΕΡΑ Σπορ (9:30π.μ.) ο Πάρις Ποντίκας συνεχίζει να ενημερώνει το κοινό για θέματα που αφορούν στο αυτοκίνητο και όχι μόνο.

 


 

Αφιέρωμα για το αυτοκίνητο ετοιμάζει στην εφημερίδα Real News ο Σπύρος Ρέκκας. Θα το δούμε τον ερχόμενο Απρίλιο.

 


 

Αρχές του 2023 αναμένουμε τη νέα γενιά του VW Amarok στην Ελλάδα…


 

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο εκδήλωση για το ελληνικό COTY (Car OF The Year).


 

Την πρόθεσή τους να μην τρέξουν σε αγώνες έκαναν γνωστή οι οδηγοί αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Αιτία οι διαφωνίες που έχουν με την Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αλλά και οι αυξήσεις στα παράβολα.

 


 

Δύο συντάκτες που ασχολούνται με αγώνες και συγκεκριμένα με Formula 1 είπαν όχι σε συνεργασία με αυτοκινητιστικό Μέσο.

 


 

Σε πιστοποίηση του τεχνικού προσωπικού προχώρησε το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της Suzuki. Την διαδικασία πιστοποίησης των Ελλήνων τεχνικών παρακολούθησαν και επόπτευσαν εκπρόσωποι του εργοστασίου της Suzuki Motor Corporation Ιαπωνίας.

 


 

Πάρτι στην Λιβάδι Αράχοβας διοργανώνει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου η Yamaha μαζί με την εταιρεία κατασκευής ταχυπλοϊών σκαφών Rafnar. Όπως μαθαίνουμε στο βουνό θα κάνουν την εμφάνισή τους από… σκάφη μέχρι οχήματα εκτός δρόμου!

 


 

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου μεταδόθηκε από το STAR Channel ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν προλάβατε να το δείτε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Η ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Κώστας Νικολακόπουλος στο «Κανάλι 1» έφτασε διαδικτυακά τις 25.960 επισκέψεις…


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 17
5. www.newsauto.gr 23
6. www.tovima.gr 31
7. www.tanea.gr 37
8. www.newsit.gr 42
9. www.liberal.gr 50
10. www.autogreeknews.gr 56
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 23
2. www.autogreeknews.gr 56
3. www.gocar.gr 85
4. www.motorone.gr 116
5. www.traction.gr 201
6. www.autotriti.gr 249
7. www.carandmotor.gr 486
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/2/2022 21:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 134.700
2. Trcoff: 53.800
3. Drive magazine: 25.100
4. Tractiongr: 24.000
5. Carotogr: 11.900
6. CarGuysGr: 9.780
7. Gocar: 6.960
8. Ariadni Gerasimidou: 5.760
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.590
10. Newsauto: 3.990
11. 4Τροχοί: 3.860
12. Auto Τρίτη: 3.300
13. George Sargiannidis: 1.850
14. Panos Seitanidis: 1.660
15. Autobeat: 1.540
16. Enkinisi: 1.470
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/2/2022 (21:00)