Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO 2021

Volvo Recharge: Tα κέρδη από την αγορά ενός εξηλεκτρισμένου Volvo

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo Recharge: Tα κέρδη από την αγορά ενός εξηλεκτρισμένου Volvo

VOLVO 2021

Volvo Recharge: Tα κέρδη από την αγορά ενός εξηλεκτρισμένου Volvo

VOLVO 2021

Η σταδιακή αλλαγή της Volvo σε εταιρία με αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το τέλος της δεκαετίας, φέρνει στο προσκήνιο ένα σύνολο πλεονεκτημάτων και νέων δεδομένων τα οποία δημιουργούν ένα εντελώς καινούργιο τοπίο μίας εκλεπτυσμένης κινητικότητας και κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσα την καθημερινή επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητό του.

Advertisement
Advertisement

Η στρατηγική επιλογή της Volvo να οδηγηθεί έως το 2030 σε μία εταιρία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας παράλληλα καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, φέρνει τη σουηδική εταιρία στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας για την δεκαετία που διανύουμε. Η ηλεκτροκίνηση έρχεται να αλλάξει συνήθειες δεκαετιών και να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον κινητικότητας, μέσα από το οποίο θα υπάρχει μεγαλύτερη φροντίδα για το περιβάλλον χωρίς όμως να χάνεται και η απόλαυση της οδήγησης.

Έχοντας ήδη μία πλήρη γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων και με δύο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κάνουν την εμφάνισή τους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Volvo δείχνει να έχει κατανοήσει από νωρίς τα νέα δεδομένα και να έχει προσαρμοστεί στον μέγιστο βαθμό στις απαιτήσεις που θέτει η τεράστια μεταβολή που συντελείται στην αυτοκίνηση. Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που έχει ένα εξηλεκτρισμένο Volvo σε σχέση με τις εκδόσεις με τους συμβατικούς κινητήρες; Ας δούμε τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά.

– Χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2. Για τα Plug-in υβριδικά οχήματα υπό την ομπρέλα του ονόματοςRecharge, η μέση κατανάλωση είναι στην περιοχή των 2,0 lt/100 km ή και χαμηλότερα σε αρκετά μοντέλα. Οι εκπομπές ρύπων είναι και αυτές σε αρκετές περιπτώσεις κάτω από τα 50 gr/km με βάση το πρότυπο WLTP. Αν συνυπολογίσουμε ότι μιλάμε κατά κύριο λόγο για αυτοκίνητα με πολύ μεγάλη ισχύ και εξαιρετικές επιδόσεις, τότε τα νούμερα αυτά είναι πρακτικά αδύνατον να επιτευχθούν από ένα αντίστοιχων δυνατοτήτων όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα Recharge της Volvo θα βρείτε εδώ

– Μηδενική κατανάλωση και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα Recharge ή για τα χιλιόμετρα αυτονομίας που επιτρέπει η μπαταρία του εκάστοτε plug-in υβριδικού μοντέλου της Volvo, οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές όπως και η κατανάλωση.

Advertisement

– Υψηλή ισχύ και κορυφαία ροπή. Ο συνδυασμός των εξελιγμένων βενζινοκινητήρων της Volvo με τον ηλεκτροκινητήρα, οδηγούν σε πολύ υψηλή συνδυαστική ισχύ και αντίστοιχα μεγάλη αποδιδόμενη ροπή. Αντίστοιχα, στα καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα XC40 Recharge και C40 Recharge η ισχύς των 408 ίππων των δύο ηλεκτροκινητήρων είναι μία τιμή πραγματικά μοναδική για όχημα αυτής της κατηγορίας, με την εξίσου κορυφαία ροπή να αποδίδεται από μηδενικές στροφές.

Advertisement

– Έχουν luxury χαρακτηριστικά λειτουργίας. Η ύπαρξη των ηλεκτροκινητήρων εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία και μία εντελώς καινούργια αίσθηση στις μετακινήσεις. Η άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού δημιουργεί μία εθιστική εμπειρία η οποία είναι αδύνατον να επιτευχθεί σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης λόγω της κατασκευής του. Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προσφέρει συγκλονιστική, αθόρυβη και εκλεπτυσμένη οδήγηση, με άμεση ροπή για γρήγορες εκκινήσεις και ομαλή, γραμμική επιτάχυνση σε όλες τις ταχύτητες.

– Έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και λιγότερες απαιτήσεις για service. Οι ηλεκτροκινητήρες που συνοδεύουν τα Recharge οχήματα της Volvo είναι ακόμα πιο αξιόπιστοι από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης λόγω των λιγότερων μηχανικών μερών που χρησιμοποιούν. Αυτό συμβαίνει στον μέγιστο βαθμό στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Recharge, γι’ αυτό και η εταιρία δίνει μεγάλης έκτασης εγγυήσεις τόσο για τα μηχανικά μέρη όσο και για την μπαταρία.

Advertisement

– Έχουν μεγάλη μπαταρία για αυξημένη αυτονομία. Στα αμιγώς ηλεκτρικά XC40 Recharge και C40 Recharge η μεγάλη μπαταρία των 78 kWhεξασφαλίζει μια αυτονομία που υπερβαίνει τα 400 km και μπορεί εύκολα να φορτιστεί στο σπίτι ή σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC). Επιτρέπει επίσης την αποτελεσματική προσαρμογή θερμοκρασίας της καμπίνας (θέρμανση ή ψύξη) πριν μπείτε στο αυτοκίνητο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα Recharge της Volvo θα βρείτε εδώ

– Εξασφαλίζουν ελευθερία κίνησης για το μέλλον. Στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης έχουν ήδη καθιερωθεί ζώνες όπου επιτρέπονται να κινούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα στα συμβατικά αυτοκίνητα που θα τις παραβιάσουν. Ένα RechargePlug-in ή ένα αμιγώς ηλεκτρικό Recharge εξασφαλίζουν ότι αυτοί οι περιορισμοί δεν αφορούν το δικό σας όχημα.

– Υπάρχουν φορολογικές απαλλαγές και οικονομικά κίνητρα για την αγορά τους. Τα υψηλά πρότυπα εταιρικής εξυπηρέτησης της Volvo συνδυάζονται με την προηγμένη plug-in υβριδική τεχνολογία και χαρίζουν στους εταιρικούς πελάτες το προνόμιο να απολαμβάνουν μηδενικό ή πολύ χαμηλό φόρο για παροχή σε είδος (Benefit in Kind), αλλά και μηδενική κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων σε σταθερή βάση, καθώς η εμβέλεια με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα επαρκεί για την κάλυψη των συνηθισμένων καθημερινών διαδρομών. Στις εταιρικές προτάσεις της Volvo που εμπίπτουν στα κριτήρια του τελευταίου φορολογικού νομοσχεδίου (εκπομπές CO2 έως 50 gr/km και Λιανική Τιμή προ Φόρων έως 40.000ευρώ) για μηδενικό φόρο χρήσης συμπεριλαμβάνονται τρία μοντέλα της σειράς Recharge: τα XC40 Plug-in Hybrid T4, XC40 Plug-in Hybrid T5 και το V60 Plug-in Hybrid T6 AWD, που προσφέρουν απολαυστική οδήγηση χωρίς συμβιβασμούς.

– Είναι ιδανικά για εταιρική χρήση. Υπάρχουν σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν στην αγορά ενός RechargePlug-in μοντέλου. Χορηγείται στις επιχειρήσεις δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά τους, κατά το χρόνο πραγματοποίησης της δαπάνης, προσαυξημένης κατά ποσοστό 30% για τη μίσθωση εταιρικού επιβατικού αυτοκινήτου μηδενικών ή χαμηλών ρύπων CO2 έως 50 gr/km, με μέγιστη ΛΤΠΦ έως τις 40.000ευρώ. Επιπλέον, τα πάγια αυτοκίνητα με εκπομπές καυσαερίων από 1 έως 50 gr/km αποσβένονται ανεξαρτήτως αξίας ΛΤΠΦ με 20% ετησίως.

– Κάνουν πολύ γρήγορη την απόσβεση του κόστους αγοράς. Έρευνες έχουν δείξει ότι στον ωφέλιμο κύκλο ζωής ενός μοντέλου, ένα plug-in ή ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα θα αποσβέσει πολύ γρήγορα το έξτρα κόστος αγοράς του. Τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Volvo προσφέρουν εξαιρετικά οικονομική χρήση κατά την οδήγηση αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, αποφέροντας στο χρήστη όφελος που μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει το 80% σε σχέση με τη χρήση κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι πλήρως ηλεκτρικές μονάδες κίνησης έχουν μικρότερο λειτουργικό κόστος, ενώ η πτώση της τιμής των μπαταριών δίνει ακόμη περισσότερο νόημα στην επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

– Είναι το trend της εποχής. Για όσους θέλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και το lifestyle τους έχει σε πολύ υψηλή θέση της οικολογικές ανησυχίες, η εξηλεκτρισμένη γκάμα Recharge της Volvo προσφέρει μία μεγάλη γκάμα επιλογών που να ανταποκρίνονται στην κάθε αγοραστική ανάγκη. Πολύ δε περισσότερο όταν η σουηδική εταιρία συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογική υπεροχή με μοναδική κατασκευαστική ποιότητα και έναν κομψό luxury χαρακτήρα που την κάνει να ξεχωρίζει ως κυρίαρχο premium κατασκευαστή. Μία ιδανική συνθήκη για όσους θέλουν να ζήσουν το αύριο σε “πρώτη προβολή” μέσα από ένα Volvo Recharge.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μοντέλα Recharge της Volvo θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία ακόμη διάκριση για τη Volvo
Volvo Recharge: Στροφή στην καθαρή ηλεκτροκίνηση και στις online πωλήσεις
Volvo S60 Recharge Plug-in: Η σπορ πλευρά της οικολογικής ευαισθησίας