Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-Benz ανανέωσε την CLS

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-Benz ανανέωσε την CLS

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz ανανέωσε την CLS

ΝΕΑ

Facelift για τo μεγάλο και κομψό τετράθυρο κουπέ της γερμανικής εταιρείας, τη Mercedes-Benz CLS, που αποκτά και μια ειδική έκδοση AMG.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου ένα χρόνο η CLS είχε ανανεωθεί τεχνολογικά με μια καινούργια γκάμα κινητήρων, νέα συστήματα υποοβοήθησης και την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment της εταιρείας, του MBUX.

Τώρα η εταιρεία ουσιαστικά ολοκληρώνει το facelift του πιο μεγάλου τετράθυρου κουπέ της γκάμας της, που δηλώνει το παρόν από το 2018, προχωρώντας και σε κάποιες μικρές, αισθητικές διαφοροποιήσεις.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν έχει αλλάξει το εμπρός μέρος με μια ελαφρώς διαφοροποιημένη μάσκα και προφυλακτήρα, ενώ επανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας που έχει αποκτήσει και ένα διαχύτη. Όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει και μια ανανεωμένη χρωματική παλέτα για το αμάξωμα, αλλά και για τις δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό.

Εδώ η πιο σημαντική αλλαγή, γιατί υπάρχουν και αλλαγές σε λεπτομέρειες, είναι το καινούργιο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με μια απτική αναγνώριση του χεριού του οδηγού που διευκολύνει την ημιαυτόνομη κίνηση.

Advertisement

Στη γκάμα των κινητήρων ο κινητήρας της CLS 300 d προσαρμόστηκε στην τελευταία γενιά των συνόλων πετρελαίου της μάρκας και απέκτησε και ήπια υβριδική υποβοήθηση. Η συνολική του απόδοση φτάνει τους 285 ίππους, ενώ ο εισαγωγικός, επίσης δίλιτρος της CLS 220 d αποδίδει 194 ίππους.

Advertisement

Το αντίστοιχο σύνολο βενζίνης είναι το επίσης δίλιτρο της CLS 350 που αποδίδει 299 ίππους, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιορισμένης παραγωγής AMG CLS 53+ με τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3.000 κυβικών και των 435 ίππων που θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 αντίτυπα. Που θα διατίθενται σε δύο μόνο χρώματα και ξεχωρίζουν με τον πλούσιο εξοπλισμό τους.

Η ανανεωμένη Mercedes-Benz CLS θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Με σπορ καταβολές η νέα Mercedes CLS
Από τη Mercedes στην… τουρκική TOGG!
Mercedes EQS: Σούπερ αεροδυναμική και αυτονομία… diesel!