Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Scala Edition S με 190 ίππους

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Scala Edition S με 190 ίππους

ΝΕΑ

Skoda Scala Edition S με 190 ίππους

ΝΕΑ

Το Skoda Scala Edition S αποκαλύφθηκε με 190 ίππους. Δεν είναι η έκδοση RS, που περιμέναμε από την Skoda αλλά ένα μοντέλο περιορισμένης έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Αναβαθμισμένο από την ABT, το βελτιωμένο Scala πωλείται απευθείας από τη Skoda.

Όταν η Skoda παρουσίασε την ιδέα Vision RS τον Οκτώβριο του 2018 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, πιστέψαμε ότι το μοντέλο Scala που αντικατέστησε το Rapid θα αποκτούσε σύντομα μια έκδοση με έμφαση στις επιδόσεις και την sport οδική συμπεριφορά. Το πρωτότυπο είχε ένα δυναμικό υβριδικό σύστημα κίνησης με θερμικό κινητήρα 1,5 TSI σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα για 241 ίππους. Ωστόσο, είμαστε στον Φεβρουάριο του 2021 (3 χρόνια μετά) και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το Scala RS. Ως τώρα γιατί παρουσιάστηκε η νέα Scala Edition S.

Δημιουργήθηκε από το γερμανικό τμήμα της Skoda σε συνεργασία με την ABT Sportline. Το Scala Edition S δεν είναι ένα πλήρες RS, παρόλο που είναι πιο όμορφο από την απλή έκδοση του ευρύχωρου compact hatchback. Κινείται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 TSI και ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά οι μηχανικοί της ABT έχουν κάνει αλλαγές στον κινητήρα για να αποδίδει 190 ίππους (μια αύξηση 40 hp).

Advertisement
Advertisement

Το Scala Edition S έρχεται μετά τις εκδόσεις Monte Carlo, και εκτός από την ενίσχυση ισχύος, έχει πιο σκληρή ρύθμιση ανάρτησης χαμηλώνοντας το κατά 15 χιλιοστά (0,6 ίντσες). Πατά σε τροχούς 18 ιντσών της ABT και έχει μερικές λεπτές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, ενώ η καμπίνα επιβατών έχει καθίσματα από μαύρο ύφασμα και πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι. Οι επιλογές χρωμάτων περιλαμβάνουν το Steel Gray, το Black Magic Pearl Effect και αυτό το Velvet Red Premium Metallic.

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 500 κομμάτια παραδείγματα και η Skoda Deutschland δέχεται ήδη προπαραγγελίες, με τιμή 33.790 ευρώ όταν το Scala Monte Carlo, ξεκινά από 24.350 € στη Γερμανία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ για τα Skoda Scala και Kamiq

Δοκιμή: Skoda Scala 1,5 150 PS DSG

Video Test: Skoda Scala 1.0 90PS G-TEC

Advertisement