Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

H επετειακή BMW M5 35 Jahre Edition στη Σπανός Α.Ε. (video)

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H επετειακή BMW M5 35 Jahre Edition στη Σπανός Α.Ε. (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

H επετειακή BMW M5 35 Jahre Edition στη Σπανός Α.Ε. (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

H ειδική έκδοση που εμπνεύστηκε η BMW M για να τιμήσει την επέτειο των 35 ετών Μ5 θα περιοριστεί σε 350 αντίτυπα.

Advertisement
Advertisement

Η μοναδική αίσθηση Μ και το σπορ ταπεραμέντο του sedan υψηλών επιδόσεων είναι έντονα αντιληπτά στην BMW M5 Edition 35 Years. Βάση εκκίνησης για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι η BMW M5 Competition, η οποία προάγει τις αγωνιστικές επιδόσεις σε μία εντελώς νέα διάσταση για όχημα sedan.

Αυτό οφείλεται στο V8 σύνολο με τεχνολογία M TwinPower Turbo, μέγιστη ισχύ 625 ίππων και μέγιστη ροπή 750 Nm σε συνδυασμό με μία άμεση σύνδεση κινητήρα, την ειδική τεχνολογία ανάρτησης, το σύστημα τετρακίνησης M xDrive και το Διαφορικό Active M στον πίσω άξονα.

Advertisement
Advertisement

Η οδηγική εμπειρία που προσφέρει η BMW M5 Competition ορίζεται από δυναμική επιτάχυνση εκπληκτική πρόσφυση, εξαιρετική οδηγική ευστάθεια και οδική συμπεριφορά που μπορεί να ελέγχεται με ακρίβεια σε όλες τις περιπτώσεις. Ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 km/h σε 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ ξεπερνά την ένδειξη 200-km/h μετά από 10,8 δεύτερα.

Advertisement

Το εξωτερικό και το εσωτερικό της BMW M5 Edition 35 Years εντυπωσιάζουν όσο και οι επιδόσεις της. Σχεδιαστικά στοιχεία M εξαιρετικά υψηλής ποιότητας που εξελίχθηκαν ειδικά για το μοντέλο Edition. Στην εντυπωσιακή του εμφάνιση τον πρώτο λόγο έχει το φινίρισμα BMW Individual σε Frozen Dark Grey που με τις ειδικές χρωστικές ουσίες του δίνει την εντύπωση μιας βελούδινης, ματ επιφάνειας. Νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου Μ 20”, σε σχέδιο Y και η απόχρωση Graphite Grey δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το μοντέλο Edition. Επιπλέον, οι δαγκάνες των στάνταρ συνθετικών φρένων Μ έχουν high-gloss μαύρο φινίρισμα. Carbon κεραμικά φρένα M διατίθενται προαιρετικά, με χρυσαφί δαγκάνες.

Advertisement

Εκτός από τα πολυλειτουργικά καθίσματα M και την πλήρως δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino σε μαύρο με μπεζ, αντίθετες ραφές, ιδιαίτερα ελκυστικές είναι οι διακοσμητικές πινελιές από αλουμίνιο, ανθρακονήματα και τα ανοδιωμένα εξαρτήματα σε χρυσαφί απόχρωση – μία τεχνική που βλέπουμε εδώ για πρώτη φορά. Πρόκειται για κομψές επιφάνειες που λαμπυρίζουν και δίνουν το “παρών” στην περιοχή του πίνακα οργάνων, σε τμήματα των επενδύσεων θυρών και στην κεντρική κονσόλα.

Τα μαρσπιέ φέρουν το λογότυπο “M5 Edition 35 Jahre”, ενώ μία επιγραφή “M5 Edition 35 Jahre 1/350” χαραγμένη με λέιζερ στο κάλυμμα της ποτηροθήκης στην κεντρική κονσόλα αποτελούν πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία στα οχήματα Edition.

Advertisement

Η νέα BMW M5 35 Jahre Edition σάς περιμένει να τη γνωρίσετε και να την οδηγήσετε στη Σπανός Α.Ε.