Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Ερχεται το Citroen 2CV!

Ελλάδα 13:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Ερχεται το Citroen 2CV!

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Ερχεται το Citroen 2CV!

ΝΕΑ

Είναι πλέον απόφαση: Αυτό το αναμφίβολα ντιζαϊνάτο πρωτότυπο μοντέλο της Citroen που είχε παρουσιαστεί πριν περίπου μία πενταετία, θα αναβιώσει το θρυλικό 2CV!

Advertisement
Advertisement

Οι Γάλλοι βλέποντας την επιτυχία των Mini, Beetle, 500, αλλά και τις καλές πρώτες πωλήσεις του Adam, ετοιμάζονται να μπουν και αυτοί στην συγκεκριμένη κατηγορία των fashions cars. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του NewsAuto.gr, αυτό το αυτοκίνητο δε θα έχει τα σήματα της Citroen, αλλά θα ενταχθεί στη γκάμα DS.

Το πρωτότυπο REVOLTe είχε πρωτοπαρουσιαστεί ως υβριδικό. Το μήκος του φτάνει τα 3,68 μέτρα. Από το αμάξωμα toy ξεχωρίζουν οι πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα όπως και στο ΜΙΝΙ Clubman καθώς και η υφασμάτινη οροφή. Στο εσωτερικό η εικόνα παραπέμπει σε lounge ενώ υπάρχουν θέσεις για τρία συνολικά άτομα. Βέβαια στην τελική του μορφή, ως 2CV, το αυτοκίνητο θα είναι τετραθέσιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο στα μέσα το επόμενου χρόνου, και θα παρουσιαστεί, εντός έδρας, στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, το Σεπτέμβριο του 2014. Κάτω από το καπό, θα βρίσκεται ο κινητήρας πετρελαίου των 1.6lt e-HDi απόδοσης 92 PS και μέγιστη ροπή 23,5 kgm. Θα συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με 6τάχυτο ημιαυτόματο. Και στις δύο περιπτώσεις θα απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από τα τέλη κυκλοφορίας (95 g/km και κατανάλωση 3,6 lt/100 km στην πρώτη περίπτωση, 99 g/km και 3,8 lt. στη δεύτερη).

Advertisement
Advertisement

Θα υπάρχει βέβαια και ο νέος  τρικύλινδρος 1.2lt, ισχύος 82 PS. Η συγκεκριμένη έκδοση θα εξοπλίζεται με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και θα καταναλώνει 4,9 lt/100 km (112 g/km).

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 αυτοκινητικό site της Ελλάδας, το NewsAuto.gr που αποκαλύπτει πρώτο όλα τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών…

 

Advertisement

[nggallery id=2667]

 

Advertisement