Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Ονόματα αυτοκινήτων εμπνευσμένα από ζώα

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ονόματα αυτοκινήτων εμπνευσμένα από ζώα

Men + Speed

Ονόματα αυτοκινήτων εμπνευσμένα από ζώα

Men + Speed

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το όνομα του αυτοκινήτου σημαίνει πολλά. Δεν είναι λίγα τα μοντέλα που έχουν δανειστεί για όνομά τους, το όνομα κάποιου ζώου. Οι κατασκευαστές με αυτόν τον τρόπο θέλουν να περιγράψουν ενδεχομένως τις αρετές του δημιουργήματός τους. Εσάς τι σαν έρχεται στο μυαλό; ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Παρακάτω θα δείτε μερικά μοντέλα με όνομα εντόμων, φιδιών και θηλαστικών.

FORD MUSTANG
FORD-MUSTANG-640

Ο σχεδιαστής της Ford, John Najjar, ο οποίος ήταν εντυπωσιασμένος από το πολεμικό αεροπλάνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου P-51 Mustang, πρότεινε στις αρχές του 1960 να ονομάσουν το νέο τους αυτοκίνητο Mustang. Έτσι ονομάζεται ένα πολύ δυνατό άλογο που ζει στην Αμερικανική Δύση.

Advertisement
Advertisement

VOLKSWAGEN RABBIT
VOLKSWAGEN RABBIT-640

Το VW Golf βρήκε μεγάλη ανταπόκριση όταν βγήκε στην παραγωγή το 1974. Βέβαια στη Ν. Αμερική είναι γνωστό ως Rabbit (=κουνέλι), ενώ στο Μεξικό ως Caribe που σημαίνει πιράνχας.

SUNBEAM TIGER
SUNBEAM TIGER-640

Advertisement

Το Tiger (=τίγρης) ήταν μια έκδοση του σπορ αυτοκινήτου Sunbeam Alpine με V8 κινητήρα και σχεδιάστηκε εν μέρει από τον Αμερικανό σχεδιαστή αυτοκινήτων και οδηγό αγώνων, Carroll Shelby. Παράχθηκε την περίοδο 1964-67.

PIAGGIO APE
PIAGGIO APE-640

Advertisement

Αυτό το τρίτροχο όχημα κατασκευάστηκε το 1948 από την Piaggio και είναι κάτι σαν θρύλος. Η ιταλική εταιρεία είχε θεματολογία σχετική με ονόματα και έντομα. Έτσι, του δόθηκε το όνομα Ape που σημαίνει μέλισσα. Τώρα έχει περίοπτη θέση στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου Beaulieu.

AC COBRA
AC COBRA-640

Η Cobra, η οποία κατασκευάστηκε από στο εργοστάσιο AC’s Thames Ditton στο Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτει έναν 2.6 lt εξακύλινδρο Ford κινητήρα. Ακριβώς όπως μία κόμπρα μπορεί να είναι θανατηφόρα, το hardcore AC Cobra είχε το παρατσούκλι «μαύρη χήρα».

Advertisement

DODGE VIPER
DODGE VIPER-640

Viper σημαίνει οχιά, ένα δηλητηριώδες φίδι με μεγάλα δόντια, έτσι και το Dodge Viper είναι ένα κλασικό αμερικανικό muscle car. Τον Οκτώβριο του 2015, η Fiat Chrysler ανακοίνωσε ότι η «οχιά» θα σταματήσει να παράγεται το 2017.

JAGUAR
JAGUAR-640

Κομψά, χαριτωμένα και άγρια, τα αυτοκίνητα της Jaguar τιμούν το όνομά τους. Ο William Lyons ίδρυσε την Swallow Sidecar Company το 1922, η οποία μεταμορφώθηκε σε SS Cars Limited και τελικά σε Jaguar Cars Limited από το 1935. Jaguar για όσους δεν ξέρουν είναι ο ιαγουάρος. Το όνομα  προέρχεται από την Ινδιάνικη λέξη jaguara που σημαίνει “αυτός που σκοτώνει με ένα πήδημα”.

FORD PUMA
FORD PUMA-640

Το Ford Puma είναι ένα μικρό σπορ αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε μεταξύ 1997 και 2001. Είναι βασισμένο στο Mk4 Ford Fiesta.

MATRA BAGHEERA
MATRA BAGHEERA-640

Κατασκευάστηκε μεταξύ 1973 και 1980. Το Matra Bagheera ήταν ένα σπορ αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από τη γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Matra σε συνεργασία με την κατασκευάστρια αυτοκινήτων Simca. Δημιουργήθηκε από τον Έλληνα σχεδιαστή Αντώνη Βολάνη και πήρε το όνομά του από τον πάνθηρα στο Βιβλίο της Ζούγκλας.

HYUNDAI PONY
HYUNDAI PONY-640

Σχεδιάστηκε από την εταιρεία Italdesign Giugiaro και το είδαμε το 1975. Το Hyundai Pony hatchback είναι ήσσονος σημασίας, καθώς ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της Ν. Κορέας που εξαγόταν κιόλας.

RELIANT KITTEN
RELIANT KITTEN-640

Κατασκευάστηκε μεταξύ 1975-1982 και συνολικά πωλήθηκαν 4.074 Kitten (=γατάκια).

VOLKSWAGEN FOX
VOLKSWAGEN FOX-640

Κατασκευάστηκε μεταξύ του 2006 και 2012. Το μικρό αυτό VW Fox είναι ένα αυτοκίνητο πόλης, αλλά δεν είχε ποτέ μεγάλη ζήτηση. Η Volkswagen απέκτησε τα δικαιώματα για το όνομα το 1969, όταν αγόρασε την NSU. Η αρχική NSU Fox ήταν μια μοτοσικλέτα που είδαμε για πρώτη φορά το 1949.

SKODA YETI
SKODA YETI-640

Το Yeti είναι ένα μεγάλο τριχωτό πλάσμα που μοιάζει με άνθρωπο ή αρκούδα και ζει στο ψηλότερο σημείο των Ιμαλαΐων. Βέβαια, να πούμε ότι δεν έχει αποδειχτεί ότι υπάρχει τέτοιο ον, αλλά έστω λόγω αμφιβολιών, το ιδιόμορφο όχημα της Skoda αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ