Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Δείτε πως η αστυνομία σκανάρει τις πινακίδες μας (video)

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως η αστυνομία σκανάρει τις πινακίδες μας (video)

Mobility

Δείτε πως η αστυνομία σκανάρει τις πινακίδες μας (video)

Mobility

Σε κάποια από τα τελευταία περιπολικά που έχει αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία, εγκαταστάθηκε και το «Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων». Δείτε πως λειτουργεί αυτό και πως σκανάρει τις πινακίδες μας…

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με ειδικό λογισμικό οι εφοριακοί απο Σεπτέμβριο θα μπορούν να «σκανάρουν» τις πινακίδες των Ι.Χ για να διαπιστώσουν αν οι οδηγοί είναι ασφαλισμένοι, αν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας και αν κάποιο όχημα θα έπρεπε, κανονικά, να βρίσκεται σε ακινησία.
Όταν εντοπίζονται οχήματα δηλωμένα σε ακινησία θα «πέφτουν» πρόστιμα της τάξης των 10.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής θα φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Ομως περιπολικά έχουν ήδη ένα αντίστοιχο σύστημα. Σημειώστε πως αυτά είναι με τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και με «πολιτική» περιβολή.
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου σαρωτή, είναι ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, και αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες κλπ.

Παράλληλα τα αστυνομικά όργανα θα μπορούν να εντοπίσουν τα οχήματα στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (πχ απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας), έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας κλπ.

Advertisement
Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέχρι και 15.000 ανάγνωσης πινακίδων την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!

Σημειώστε πως εδώ και περίπου μια πενταετία η Κυπριακή αστυνομία διαθετει το σύστημα αυτό. Μάλιστα με απόλυτη άνεση -γιατί σκοπός είναι η καταστολή  και όχι η τιμωρία- είχε δώσει στη δημοσιότητα το παρακάτω video, εξηγώντας το πως λειτουργεί. Ετσι ακριβώς λειτουργεί και το σύστημα των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ.