Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Χιλής: Ο Ροβάνπερα πρώτος-εγκατέλειψε ο Οζιέ! (+video)

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλλυ Χιλής: Ο Ροβάνπερα πρώτος-εγκατέλειψε ο Οζιέ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Χιλής: Ο Ροβάνπερα πρώτος-εγκατέλειψε ο Οζιέ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κάλε Ροβάνπερα έκλεισε επικεφαλής την δεύτερη, πολύ δύσκολη ημέρα του Ράλλυ Χιλής. Παράλληλα ο Οζιέ είδε τις ελπίδες του για τον 9ο του τίτλο να δέχονται ένα ισχυρό πλήγμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Φιλανδός της Toyota προηγείται για 15,1 δευτερόλεπτα του Έβανς στην γενική κατάταξη. Πίσω τους τα δύο i20 των Τάνακ και Νεβίλ.

Τα μεγάλα νέα, όμως, αφορούσαν στην εγκατάλειψη του Σεμπαστιάν Οζιέ από τον αγώνα στην 8η ειδική. Ο Γάλλος είχε επαφή με βράχο και δεν μπόρεσε να επανέλθει στην διαδρομή. Έτσι, εγκατέλειψε και αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάρει βαθμούς για τις δύο πρώτες ημέρες του αγώνα. Είναι προφανής η κρισιμότητα αυτής της εξέλιξης για την φετινή μάχη στο πρωτάθλημα οδηγών.

Αλλά και ο χθεσινός πρωτοπόρος, Τάνακ είχε μια αρκετή δύσκολη ημέρα. Ο Εσθονός ήδη από την πρώτη ειδική της ημέρας (και 7η του αγώνα) είχε χάσει την πρωτοπορία από τον Έβανς. Ένα λάθοςτου στην αμέσως επόμενη δοκιμασία τον έριξε τρίτο, πίσω και από τον Ροβάνπερα.

Advertisement
Advertisement

Ο Τάνακ ολοκλήρωσε στην θέση αυτή την δεύτερη ημέρα του αγώνα, 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Νεβίλ. Ο Βέλγος κάνει έναν ακόμη ψύχραιμο και στρατηγικά άψογο αγώνα.

Όλα έδειχναν ότι ο Έβανς θα έκλεινε πρώτος την σημερινή ημέρα. Αλλά η πυκνή ομίχλη στην προτελευταία δοκιμασία, έθεσε τον Ουαλλό σε δεινή θέση. «Ήταν τρελό, δεν μπορούσα να δω μπροστά από το καπό. Δεν ξέρω πώς γίνεται να οδηγήσει κανείς έτσι» σχολίασε ο Έλφιν.

Κάπως καλύτερα, όμως, τα κατάφερε ο Ροβάνπερα. Ο Κάλε πήρε τα ηνία στην προτελευταία σημερινή ειδική και έκλεισε επικεφαλής την δεύτερη ημέρα. Έτσι, εξασφάλισε τους 18 βαθμούς σε περίπτωση που τερματίσει αύριο. Ο Έβανς θα πάρει 15 ενώ οι Τάνακ-Νεβίλ θα πάρουν από 13 και 10 αντίστοιχα.

Advertisement

Απομένουν τέσσερις ειδικές αύριο για την ολοκλήρωση του αγώνα. Θα κάνει ο Νεβίλ ένα αποφασιστικό βήμα τίτλου στην Χιλή;