Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τώρα, μπορείς κι εσύ να οδηγήσεις τη Red Bull RB19

Ελλάδα 22:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τώρα, μπορείς κι εσύ να οδηγήσεις τη Red Bull RB19

FORMULA 1

Τώρα, μπορείς κι εσύ να οδηγήσεις τη Red Bull RB19

FORMULA 1

Το μονοθέσιο που το 2023 έσπασε πληθώρα ρεκόρ στη F1, εγκαθίσταται στον πιο προηγμένο προσομοιωτή που μπορεί κανείς να αποκτήσει.

Advertisement
Advertisement

Η Red Bull Racing παρουσίασε έναν μοναδικό προσομοιωτή της RB19, συνοδεία δύο μονοθεσίων επίδειξης, των RB18 και RB19. Αλλά το σημαντικότερο από όλα, είναι πως και τα τρία διατίθενται προς πώληση.

Είναι η πρώτη φορά που η Red Bull Racing πουλάει μονοθέσιο επίδειξης σε οποιονδήποτε. Έτσι, μπορεί κάποιος να αποκτήσει έστω σε αυτή τη μορφή το αγωνιστικό που σημείωσε 21 νίκες, 30 βάθρα και 15 pole position σε μία μόλις σεζόν, μένοντας στην ιστορία ως το πιο κυρίαρχο που έχει δει η F1.

Λογικό και επόμενο ήταν, λοιπόν, να δημιουργηθεί ένας προσομοιωτής που θα σε βάζει στο cockpit της RB19 σε όσο πιο δυνατόν ρεαλιστικό βαθμό.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη δουλειά ανέλαβε η συνεργάτης της αυστριακής εταιρείας, Memento Exclusives, η οποία αναγνώρισε την ανάγκη για έναν προσομοιωτή που θα πρόσφερε την ίδια ένταση και αίσθηση που πρόσφερε το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν.

Το Motion Simulator, όπως ονομάζεται, εξοπλίζεται με πληθώρα τεχνολογιών και αισθητήρων, οι οποίοι το κάνουν να κινείται ρεαλιστικά στις στροφές και τις ευθείες, όπως ακριβώς έκανε το μηχανολογικό αριστούργημα του Άντριαν Νιούι και της Red Bull.

Πλέον, μπορεί οποιοσδήποτε να παραγγείλει τον ρεαλιστικό προσομοιωτή μέσω της F1authentics, όπως και τις RB18 και RB19. Οι τελευταίες είναι διαθέσιμες είτε με τον αγωνιστικό αριθμό του Φερστάπεν, είτε με εκείνον του Πέρεζ. Όποιος αγοράσει κάποια, μαζί θα λάβει και μία μινιατούρα της, κλίμακας 1:8.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το Motion Simulator μόνο φθηνό δεν είναι, καθώς κοστίζει 134.000 δολάρια. Αλλά όταν σου δίνεται η δυνατότητα να ζήσεις στον μέγιστο δυνατό ρεαλιστικό βαθμό την αίσθηση ενός μονοθεσίου F1, πόσο μάλλον της RB19, τότε εάν έχεις τα χρήματα, το σκέφτεσαι σοβαρά.