ΝΕΑ

Το ταχύτερο θωρακισμένο στον κόσμο!

Ελλάδα 6:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ταχύτερο θωρακισμένο στον κόσμο!

ΝΕΑ

Το ταχύτερο θωρακισμένο στον κόσμο!

ΝΕΑ

Όταν σκέφτεστε ένα αυτοκίνητο με βαριά θωράκιση, τι είναι το πρώτο που σκέφτεστε; Σίγουρα όχι αυτό το υπερόπλο!

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων (και όχι αδικαιολόγητα), όταν ακούν για «θωρακισμένα οχήματα», είναι να σκεφτούν κάποιο μεγάλο SUV ή μια βαριά πολυτελή λιμουζίνα.

Η US Armor Group ανατρέπει όλα τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, παρουσιάζοντας το γρηγορότερο θωρακισμένο αυτοκίνητο στον πλανήτη, καθιστώντας την αποστολή του επίδοξου θύτη, κάτι παραπάνω από δύσκολη…

Καθώς για να διαπεράσουν τα βλήματα τη θωράκιση, θα πρέπει πρώτα να… προλάβει να δει το αυτοκίνητο να περνά από μπροστά του.

Advertisement
Advertisement

Το τετρακίνητο ηλεκτρικό θηρίο, που βασίζεται στο Lucid Air Sapphire, χάρη στους τρεις πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες αποδίδει συνολικά 1,234 ίππους και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 2 δευτερόλεπτα!

Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 322 χλμ./ώρα, ενώ σε εντυπωσιακά επίπεδα κυμαίνεται και η αυτονομία, καθώς σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει περίπου 700 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Σύμφωνα με την US Armor Group, ενώ η θωράκιση είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένη και ανθεκτική σε πλήγματα από διαφόρων διαμετρημάτων βλήματα, η συνολική αύξηση στο βάρος του οχήματος είναι μόλις 175 κιλά, γεγονός που διατηρεί τις επιδόσεις του Lucid Air Sapphire σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Advertisement

Εκτός από τη θωράκιση, το αυτοκίνητο έχει εξοπλιστεί με ένα «αδιαπέραστο πακέτο ασφαλείας Διαδικτύου/WiFi» που υπόσχεται να προστατεύει τα δεδομένα από απόπειρες hacking.

Η εταιρεία ανέφερε, επίσης, ότι το μοντέλο διαθέτει «τεχνολογία αιχμής που σαρώνει συνεχώς για κοντινές απειλές κατά τη μεταφορά, συλλέγοντας πληροφορίες από περισσότερες από ένα εκατομμύριο πηγές, συμπεριλαμβανομένων σαρωτών τοπικής αστυνομίας και πυροσβεστικής».

Advertisement

Με την τιμή του να ξεκινά από 475.000 δολάρια, το θωρακισμένο Lucid Air Sapphire, προσφέρει προαιρετικά και μια σειρά κινηματογραφικών gadgets, όπως λαβές θυρών με επιλογή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος, αγωγούς με σπρέι πιπεριού και κρυφές θύρες για όπλα στο εσωτερικό!