Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Skoda Kodiaq σε ρόλο… bodyguard!

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Skoda Kodiaq σε ρόλο… bodyguard!

ΝΕΑ

Το Skoda Kodiaq σε ρόλο… bodyguard!

ΝΕΑ

Για την περίσταση, ξεχάστε ότι το δημοφιλές SUV είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό όχημα. Το συγκεκριμένο είναι πολλά περισσότερα…

Advertisement
Advertisement

Όταν σκέφτεστε ένα θωρακισμένο όχημα, πιθανότατα φαντάζεστε ένα μεγάλο SUV, όπως η Cadillac Escalade ή ένα πολυτελές σεντάν, όπως η BMW Σειρά 7.

Υπάρχουν, όμως, και πιο ταπεινές, αλλά διόλου ευκαταφρόνητες προτάσεις! Η Skoda παρουσίασε μια θωρακισμένη έκδοση του Kodiaq πρώτης γενιάς, που αναπτύχθηκε από την αντιπροσωπεία της τσεχικής μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τους ειδικούς ασφαλείας της UTAC Special Vehicles, με πολλές τροποποιήσεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι το θωρακισμένο όχημα βασίζεται στο facelifted πρώτης γενιάς Kodiaq και όχι στο τρέχον μοντέλο, που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι. Οι εξωτερικές αλλαγές περιορίζονται στα στροβοσκοπικά φώτα στη μάσκα, στον προφυλακτήρα και στην πίσω πόρτα, καθώς ο στόχος ήταν να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με το μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, η οθόνη αφής infotainment 8 ιντσών έχει μετατραπεί σε «κόμβο επικοινωνίας» με GPS και ειδικά χειριστήρια για τα φώτα έκτακτης ανάγκης και το σύστημα σειρήνων. Το πιο σημαντικό είναι ότι το Skoda Kodiaq Armored διαθέτει γυαλί ανθεκτικό στις σφαίρες και «εκτεταμένες τροποποιήσεις» στην καμπίνα επιβατών με την προσθήκη χαλύβδινης θωράκισης.

Οι μηχανικοί της Skoda πρόσθεσαν αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα, διασφαλίζοντας ότι το βαρύτερο, πλέον, SUV θα διατηρήσει την οδηγική ικανότητα και την ευελιξία της στάνταρ έκδοσης. Και οι τέσσερις τροχοί είναι εξοπλισμένοι με σύστημα συγκράτησης ελαστικών.

Το θωρακισμένο Kodiaq σχεδιάστηκε για να πληροί τις απαιτήσεις PAS 300 και PAS 301 των προτύπων Civilian Armored Vehicle. Η πιστοποίηση απαιτούσε αυστηρές δοκιμές σε ωφέλιμο φορτίο, επιτάχυνση, τελική ταχύτητα, χειρισμό και πέδηση. Το SUV υποβλήθηκε σε δοκιμές αντοχής με περισσότερα από 200 φυσίγγια και απέδειξε την αντοχή του στην έκρηξη στο πλάι, στην οροφή και στο κάτω δάπεδο, από ρίψη χειροβομβίδας και άλλων ισχυρών εκρηκτικών υλών.