Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nio Onvo L60 έρχεται ως πιο φτηνό αντί-Tesla Model Y

Ελλάδα 17:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Nio Onvo L60 έρχεται ως πιο φτηνό αντί-Tesla Model Y

ΝΕΑ

Το Nio Onvo L60 έρχεται ως πιο φτηνό αντί-Tesla Model Y

ΝΕΑ

Οι βλέψεις της Nio προβλέπουν τη διάθεσή του νέου Onvo L60 στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου εντός του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

Στις 19 Σεπτεμβρίου, η Nio ξεκίνησε επίσημα τη διάθεση του νέου Onvo L60 στην κινεζική αγορά, με την αρχική του τιμή να βρίσκεται στις μόλις 19.000 ευρώ. Ωστόσο, σε αυτό το κόστος δε συμπεριλαμβάνεται η μπαταρία, την οποία ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώνει πάγια, μηνιαίως.

Σε αυτή την περίπτωση, η μηνιαία μίσθωση της μικρότερης μπαταρίας της γκάμας με χωρητικότητα 60 kWh (LFP) ανέρχεται στα περίπου 76 ευρώ, ενώ εάν αγοράσεις το ηλεκτρικό SUV με 85 kWh (NMC) μπαταρία το κόστος φτάνει τα 112 ευρώ.

Αλλά η Nio δίνει τη δυνατότητα αγοράς του αυτοκινήτου με μπαταρία εξ αρχής, με την τιμή σε αυτό το σενάριο να αγγίζει τις 26.000 ευρώ για την μικρή μπαταρία και τις 30.000 ευρώ για την μεγάλη.

Advertisement
Advertisement

Η Nio δρα έτσι, διότι κατέχει ιδιόκτητο δίκτυο αλλαγής μπαταριών το οποίο με αυτή τη στρατηγική στις πωλήσεις των αυτοκινήτων της μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Μέσα από αυτό νοικιάζει και μία τεράστια μπαταρία ημι-στερεάς κατάστασης της WeLion με χωρητικότητα 150 kWh!

Σε κάθε περίπτωση, το Onvo L60 είναι σαφώς φθηνότερο από το Tesla Model Y, με όποια μπαταρία και αν αποκτηθεί και σε οποιαδήποτε έκδοση κινητήριου συνόλου.

Διότι διατίθεται τόσο ως πισωκίνητο, όσο και ως τετρακίνητο. Με το ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το SUV της Nio αποδίδει 326 ίππους και 305 Nm, ενώ με ένα ακόμα προστίθενται 136 ίπποι στον εμπρός άξονα.

Advertisement

Πέραν από την τιμή, το νέο Onvo L60 κερδίζει κατά κράτος το Tesla Model Y και στην μέση κατανάλωση, αφού σε τυποποιημένο κύκλο CLTC (σημ. δεν είναι τόσο αυστηρός όσο ο «δικός μας» WLTP) μετρήθηκαν 12,1 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Αναφορικά με την αυτονομία, η στάνταρ μπαταρία 60 kWh εξασφαλίζει 555 χιλιόμετρα, ενώ η 85 kWh έως και 730 χιλιόμετρα. Η Nio αναφέρει ότι η νοικιαζόμενη, τεράστια μπαταρία 150 kWh φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Advertisement

Η παραγωγή του Onvo L60 έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι και οι παραδόσεις του ήδη πραγματοποιούνται. Η Nio υπόσχεται ότι θα το δούμε και στην Ευρώπη, υπολογίζοντας τα πρώτα λανσαρίσματα το 2025.