Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο Mona M03 είναι το πιο προσιτό μοντέλο της Xpeng (+video)

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To νέο Mona M03 είναι το πιο προσιτό μοντέλο της Xpeng (+video)

ΝΕΑ

To νέο Mona M03 είναι το πιο προσιτό μοντέλο της Xpeng (+video)

ΝΕΑ

Η Xpeng Motors παρουσίασε το Mona M03, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το οποίο εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά του αλλά και την τιμή του.

Advertisement
Advertisement

Η διαφοροποίηση της Xpeng Motors από τις υπόλοιπες κινεζικές εταιρείες βασίζεται στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι συμβαίνει σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες της ασιατικής χώρας.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσημα το Mona M03, το νέο μοντέλο της το οποίο είναι αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας αλλά και της πρόθεσης των στελεχών της καινοτομούν σε κάθε τομέα.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε με σκοπό να ανταγωνίζεται εμπορικά τόσο τα αντίστοιχα κινεζικά όσο και το Tesla Model 3. Η σχεδίασή του είναι τυπική αυτής που εφαρμόζει η Xpeng Motors στα οχήματά της και έχει γίνει με τρόπο που να έχει τη μικρότερη δυνατή αεροδυναμική αντίσταση.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία το Mona M03 έχει τον μικρότερο αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας για μοντέλο παραγωγής. Συγκεκριμένα, αυτός είναι 0,194.

Το νέο μοντέλο διαθέτει μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου (LFP) οι οποίες στη βασική έκδοσή του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 51,8 kWh. Αυτές δίνουν μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία 515 χλμ. σύμφωνα με το κινεζικό πρότυπο CTLC (China Light-Duty Vehicle Test Cycle). Σε αυτή την εκδοχή έχει έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 190 ίππων.

Η ισχυρότερη έκδοσή του έχει συσσωρευτές 62,2 kWh οι οποίοι παρέχουν μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία 620 χλμ., σύμφωνα με το κινεζικό πρότυπο CTLC. Σε αυτή ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 218 ίππους.

Advertisement

Εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο τού Mona M03 είναι η τιμή πώλησής του στην Κίνα. Όπως ανακοίνωσε η Xpeng Motors η βασική έκδοσή του κοστίζει εκεί 119.800 γουάν (περίπου 15.200 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Χι Σιάοπενγκ, συνιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, οι παραγγελίες για το Mona M03 έφτασαν τις 10.000 μόλις σε 52 λεπτά της ώρας έπειτα από την επίσημη παρουσίαση του!

Advertisement

Τέλος, το κορυφαίο στέλεχός της είπε ότι παρά τη μικρή τιμή πώλησής του, η Xpeng Motors έχει κέρδος από αυτό καθώς περιόρισε σημαντικά το κόστος εξέλιξής του, χάρη στη χρήση προηγμένων τεχνολογιών σε κάθε στάδιο σχεδίασης και δημιουργίας του.